Sıcaklara rağmen ekmek çıkarıyorlar
Mersin Sondakika

Sıcaklara rağmen ekmek çıkarıyorlar

Mersin’de Ağustos sıcaklarına rağmen fırıncılar çalışmaya devam ediyor.
Bu haber 2022-08-25 17:09:42 eklenmiş

 

Sıcaklara rağmen ekmek çıkarıyorlar

 

Mersin’de Ağustos sıcaklarına rağmen fırıncılar çalışmaya devam ediyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin’de faaliyet gösteren İstanbul Fırını sahibi Muzaffer Çetinkaya, Mersin genelinde sıcakların ve nem oranının üstüne bir de fırın sıcaklığı eklenince, sıcaklığın 400 dereceyi bulduğunu söyledi.

Kent genelinde kavurucu sıcakların etkili olduğu Mersin’de, fırın ustaları ise 400 dereceyi bulan fırın ateşinin karşısında ekmek mücadelesi veriyor.

Mersin’de,  fırıncıların kavurucu sıcakta ekmek mesaisi devam ediyor. Kentte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının en çok etkilediği kesim olan fırıncılar, tüm zorluklara rağmen her çalışmalarını sürdürüyor. Kavurucu sıcakla birlikte kızgın ateşe maruz kalan fırıncı esnafı, bol sıvı tüketerek serinlemeye çalışıyor.

“SICAKLIK 400 DERECEYİ BULUYOR”

Sektörde 35 yılı geride bıraktığını kaydeden Çetinkaya, ”40 yıldır meslekteyim. 400 dereceyi bulunan fırın ateşinin karşısında çalışıyoruz. İşimiz zor. Hava sıcaklıkları ile birleşen fırın sıcaklığı çalışmalarımız zorlaştırıyor, ama yapacak bir şey yok ekmek davası için mecburen çalıyoruz “dedi.

“SIVI TÜKETEREK SERİNLİYORUZ”

Çetinkaya, “ Ağustos sıcağında 40 derece insanlarımıza hizmet yapıyoruz. Günler çok uzun bir buçuk iki mesaiyi bulur gibi oluyor ama severek yaptığımız için güzel geçiyor. İçeride hissedilen sıcaklık yaklaşık 50 derece bol sıvı tüketerek ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bir sonra sıcaklıklar kırılacaktır” diye konuştu.

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder