Mersin’de turizm sezonu devam ediyor
Mersin Sondakika

Mersin’de turizm sezonu devam ediyor

Ağustos’un son günlerinde Mersin’de yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurmaya devam ediyor.
Bu haber 2022-08-21 19:33:19 eklenmiş

 

Mersin’de turizm sezonu devam ediyor

 

Ağustos’un son günlerinde Mersin’de yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurmaya devam ediyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin’in sahil beldelerinde sıcak havalardan dolayı yerli ve yabancı turistler denize girerken, boş zamanlarında ise, ören yerlerini ziyaret ediyorlar. Özellikle Kızkalesi’e yoğun ilgi var.

Mersin plajlarını havaların ısınmasıyla halk ve yerli, yabancı turistler hareketlendirdi.

Hava sıcaklığının 32-34 derece, nem oranının 60-80’i bulduğu ve deniz suyu sıcaklığının 22 derece olduğu Mersin'e gelen yerli ve yabancı turistler güneşin, denizin ve kumun tadını çıkardı. Denizde yüzen, kanoda kürek çeken, deniz bisikleti ile gezen, kumda güneşlenen ve Kız Kalesi'ni gezenler tatil keyfi yaşadı.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Kızkalesi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerle, turizm işletmelerinin moral bulduğunu söyledi.

Öztop, “Pandemiden sonra çevre illerden, yerli ve yabancı turistler Kızkalesi'ne, bu güzel tatil yerine, mavinin en yoğun noktasına akın ettiler. Denizin tadını çıkardılar. Aynı zamanda tesislerde de konakladılar. Ufakta olsa turizm işletmelerimiz taze kan, motive noktasında bir başlangıç oldu" dedi.

PLAJLARDA CİDDİ TEDBİRLER ALINDI

Bu yazda ciddi taleplerin olduğunu ifade eden Mehmet Şirin Öztop, "Biz kaybettiğimiz misafir kitlemizi sezonu uzatarak dolduracağımızı düşünüyorum. Özellikle Temmuz ve Ağustos ayını dolu dolu geçirip Eylül-Ekim sonuna kadar uzatılacağını düşünüyorum. Şu anki rezervasyonlarımız bu doğrultuda. Plajlarımızda özellikle sosyal mesafe ile ilgili çok ciddi tedbirler alındı” diye konuştu


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder