Öğrencilere doğru yaklaşım!
Mersin Sondakika

Öğrencilere doğru yaklaşım!

Ağustos’un son günlerine doğru girerken, Eylül ayında okulların açılacak olması, öğrencileri de tatil modundan çıkmaya çalışıyor.
Bu haber 2022-08-21 19:29:21 eklenmiş

 

Öğrencilere doğru yaklaşım!

 

Ağustos’un son günlerine doğru girerken, Eylül ayında okulların açılacak olması, öğrencileri de tatil modundan çıkmaya çalışıyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Yaz tatilinde pek çok anne baba, çocuklarını sıkmadan, eğlenirken öğrenmelerini de sağlayacakları aktivite arayışında oluyorlar. Ancak okulların açılmasının son günlerine girerken, çocukların okul hazırlıkları da sıkıntılı bir şekilde devam ediyor.

Uzman Psikolog Hasan Ceylan, kışın yoğun eğitim temposunun ardından çocukların eğlenmeleri, gönüllerince zaman geçirip kafalarını boşaltmaları, zihinlerini ve bedenlerini dinlendirip yenilemelerinin oldukça değerli olduğunu söyledi.

Ceylan,  çocukların okula gitmemesi ve evde geçirilen zamanın artmasıyla yeni bir rutin oluştuğuna dikkat çeken Ceylan, “Ebeveyn ve çocuk arasında, geçirilen zamanın değerlendirilmesi açısından çekişmeler başlayabiliyor. Okulların açılmasına bir ay kalmışken, eğlencenin ve sorumlulukların denge içerisinde olduğu bir yaklaşım modeli benimseyebilirsiniz” dedi.

“ÇOCUKLARA SORUMLULUK VERİN”

Özellikle İlkokul öğrencilerine doğru yaklaşım konusunda öneriler veren Ceylan, “Her gün bir çiçeği sulama sorumluluğu verin. Bu hem bir cana saygı duymayı öğretir, hem sorumluluk duygusu verir, hem de el-göz koordinasyonu gibi ince motor becerilerinin gelişimini destekler. Aynı zamanda sabretmeyi öğretir.  Ayrıca onlara oyun saati oluşturun. Oyun saatinde televizyon ve bilgisayarı kapatın. Süreyi kısıtlı tutmak kaydıyla gelişimine katkı sağlayacak türde çizgi film geceleri düzenleyin.

Çocuğunuzun ilgi alanına göre kitaplar alın. Kendi kitaplığını oluşturmasına yardımcı olun. Okuduğu kitapları başkalarıyla paylaşması için birlikte ayırın. Spor ve diğer aktivitelere yönlendirin.Daha önce deneyimlemediği, yeni bir spor aktivitesi hem sosyal çevresini genişletmesini sağlar hem de ilgi alanlarını keşfetmesine destek olur. Yabancı dil gelişimini desteklemek adına, seviyesine uygun orijinal dilde filmler izleyin. İlgi alanlarını birlikte keşfedin” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder