Dövme silme!
Mersin Sondakika

Dövme silme!

Dilber Bulun Güzellik Merkezi sahibi Dilber Bulun, “Dövme ciltte kalıcı bir işlemdir. Herhangi bir nedenle kişi dövmesinin artık vücudunda görmek istemediğinde dövme silme uygulaması modern yöntemlerle yapılabilmektedir” dedi.
Bu haber 2022-08-21 19:28:21 eklenmiş

 

Dövme silme!

 

Dilber Bulun Güzellik Merkezi sahibi Dilber Bulun, “Dövme ciltte kalıcı bir işlemdir. Herhangi bir nedenle kişi dövmesinin artık vücudunda görmek istemediğinde dövme silme uygulaması modern yöntemlerle yapılabilmektedir” dedi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Dilber Bulun Güzellik Merkezi sahibi Dilber Bulun, “Q-Switch lazer yöntemi ile dövmeler, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller ve tüm lekelerin uygulaması yapılabilmektedir” dedi.

Bulun, “Bu teknikle cildinize gönderilen lazer ışığı, sadece sorunlu bölge üzerinde çalışarak etrafındaki dokulara zarar vermeden lekelerinizi ve bir çok sorununuzu ortadan kaldırabiliyor. Öte yandan, dövme ve kalıcı makyaj yaptırdıktan sonra pişman olanların sayısı her geçen gün artıyor. İyi düşünülmeden ani bir kararla yaptırılan kalıcı dövmelerden kurtulmak için özel tasarlanmış Q-switchNd:YAG lazerler kullanılıyor. Lazerle dövme sildirme işleminin etkisi dövmenin boyutuna, renk yoğunluğu, boyanın cinsine ve kişinin cilt tipi ile dövmenin ne kadar süredir cilt üzerinde olduğuna göre değişiyor” diye konuştu.

“DÖVME SİLME LAZER İLE YAPILIYOR”

Dövme silme konusunda açıklamalarını sürdüren Bulun, “ Dövme silme işlemi lazer ışınları ile yapılmaktadır. Dövme silmede kullanılan lazer ışınları derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp bağışıklık sistemi tarafından ortadan kaldırılmasını sağlar. Q-switchedNd:YAG lazerler farklı renkteki ve dalga boylarındaki lazer ışınları sayesinde dövme silme yönteminde en geniş renk spektrumunda etkili olan teknolojilerden biri olmaktadır. Lazerle kalıcı dövme sildirme işleminin başarısı; dövmenin ve cildin rengine, kullanılan boyaların türüne, dövmenin uygulama derinliğine,  yoğunluğuna ve uygulama şekline, dövmenin yapılış zamanına, kullanılan lazer sistemine bağlı olarak değişiklik göstermektedir” dedi.

LAZERLE DÖVME SİLDİRME İŞLEMİNDEN SONRA NE YAPILIR?

Bulun, “Lazerle dövme silme işleminden sonra ilk 24 saat bölge kesinlikle su ile yıkanmamalıdır. İşlemden bir gün sonra duş alınabilir, ancak su sıcak olmamalıdır. Ilık ya da gerekirse soğuk su ile duş alınmalıdır.   İşlem sonrasında 5-7 gün solaryum ve hamam gibi aşırı sıcak alanlara girilmemeli, sauna ve buhar odası gibi nemli ortamlardan uzak durulmalıdır. İşlem yapılan bölgeye kese atılmamalıdır.

Ciltte kabuklanma oluşmuşsa iyileşme süreci bolunca havuz ve denize girilmemelidir. İşlen yapılan bölgeye makyaj yapılmamalıdır. İşlem sonrasında cilde kesinlikle uygun bir nemlendirici sürülmelidir” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder