Kışa hazırlık
Mersin Sondakika

Kışa hazırlık

Mersin’de salçalık sezonu hareketliliği ile birlikte mutfakları da kış hazırlığı telaşı sardı. Balkon ve teraslarda ise renkli görüntüler oluştu.
Bu haber 2022-08-21 18:50:37 eklenmiş

 

Kışa hazırlık

 

Mersin’de salçalık sezonu hareketliliği ile birlikte mutfakları da kış hazırlığı telaşı sardı.  Balkon ve teraslarda ise renkli görüntüler oluştu.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Türkiye'nin domates üretim merkezleri arasında yer alan Mersin’de, domates üreticilerinde sezon hareketliliği devam ederken, vatandaşlarda da kış hazırlığı telaşı başladı.

Sofralarında doğal ürünleri tercih eden Mersinliler, balkon ve teraslarda güneşlenmeye bıraktıkları salçalık ve kurutmalık domateslerle kış hazırlıklarını sürdürdüler.

Bazı vatandaşlar aldıkları domatesleri kaynatmak için bahçelerinde kazanlar kurdu, bazıları ise, kurutulmuş domates yapmak için balkon ve terasları adeta kırmızıya boyadı.

Ev yapımı salça, domates sosu zahmetli olsa da doğal olduğu ve kış aylarında kolaylık sağladığı için tercih ediliyor. Fabrikasyon ürünlerin kendi el emeği ile üretilen ürünler kadar güzel olamayacağını belirten Mersinlilerde,  hummalı bir şekilde kışa hazırlanıyor.

Her yıl kış hazırlıkları yaptıklarını ifade eden vatandaşlardan Zeliha Aydın, “Kışlık domates soslarımızı, salçalarımız hazırlıyoruz. Domateslerimizi kaynatmak için bahçemizde kazanımızı kurduk. Odun ateşinde domateslerimizi kaynatıyoruz. Daha sonra sos ve salça yapımı için hazırlayacağız. Aynı zamanda domateslerimizi ince ince doğrayarak kurutuyoruz. Kurutulmuş domates özellikle kış aylarında kahvaltı sofralarında çok güzel oluyor. Mersin genelinde birçok evde kış hazırlığı devam ediyor” dedi.

SALÇALIK DOMATESE YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE ZAM GELDİ

Semt pazarlarında, Sebze ve Meyve Hallerinde salçalık domates ve biberin oldukça pahalı olduğunu ifade eden Salih Kaya, en ucuz fiyatların 5 TL’den başladığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl ortalama 1,5-2 TL arasında satılan domates bu yıl 5 TL civarında satılıyor. Kış hazırlıkları için domates almaya gelen vatandaşlar, fiyatların çok yüksek olmasından dert yandı.

Vatandaşların fiyatları pahalı bulduğunu söyleyen Salih Kaya, “Yaklaşık 15 yıldır salça işi yapıyorum. Vatandaşlar fiyatların pahalı olmasından dert yanıyor. Biz de alıp satıyoruz. Fabrika domateslerin kalitesine bile bakmadan 1,5 liraya alıyor. Dolayısıyla bize de pahalı geliyor. Aldığımız yerde de fiyatlar pahalı. Üstelik bu yıl sıcaklardan dolayı domates az. Şu anda yerli domates bulmakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder