“Hesap vermek için vatandaşlarımızla buluşuyoruz”
Mersin Sondakika

“Hesap vermek için vatandaşlarımızla buluşuyoruz”

Seçer, Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.'nin işlettiği Akkum, Kumkuyu ve Töbank plajlarını gezdi, Altın Portakal ve Faruk Şıhman tatil sitelerinde de vatandaşlarla buluşarak sorun ve taleplerini dinledi.
Bu haber 2022-07-24 12:42:18 eklenmiş

 

“Hesap vermek için vatandaşlarımızla buluşuyoruz”

 

 Seçer, Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.'nin işlettiği Akkum, Kumkuyu ve Töbank plajlarını gezdi, Altın Portakal ve Faruk Şıhman tatil sitelerinde de vatandaşlarla buluşarak sorun ve taleplerini dinledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Vatandaşlarla bir arada olmayı önemsediğini ve buluşmaların hizmet noktasında da kendilerine çok önemli katkılar sağladığını söyleyen Başkan Seçer, “En başta ülkemizi düşünmek, doğru, yararlı ve genel anlamda insanlık yararına işler yapmak bizim genel ilkemiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait kronikleşmiş hiçbir sorunun olmadığını belirten Seçer, “Biz görevimizi harfiyen, hakkıyla yapıyoruz” ifadesini kullandı. Bazı projeler konusunda uzun vadeli kredilerin bulunması gerektiğini ve bunun da kaynağının İller Bankası olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “İller Bankası kamunundur. Ama iktidarın sevk ve idaresinde tamamen siyasileşmiştir. Bir adaletsizlik var. Ben Mersin’e daha fazla hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

Deniz kirliliğine karşı kendi görev alanlarında göz açtırmadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “O dar alanda şu ana kadar gemilere 75 milyon lira civarında ceza tahakkuk ettik. Çevre Koruma Dairemiz hiç affetmiyor” dedi.

Silifke ve Erdemli'deki halk plajı gezileri ile vatandaş buluşmalarında Başkan Seçer'e CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve bürokratlar eşlik etti.

Seçer, Akkum Plajı ile başlayan saha programına sırasıyla Kumkuyu ve Töbank plajları ile devam etti. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin bölgeye değer kattığını ifade eden vatandaşlar, Başkan Seçer’e teşekkür ettiler. 

Programını Tırtar Mahallesi’nde bulunan Altın Portakal ve Limonlu Mahallesi’nde bulunan Faruk Şıhman tatil sitelerinde vatandaşlarla buluşarak sürdüren Başkan Seçer, vatandaşla buluşmanın kendilerine hizmet noktasında ayrı bir değer kattığını ifade ederek, “Vatandaşlarımız talepleri, önerileri ve teklifleriyle bizi daha iyi işler yapmaya sevk edebiliyor. Hiç aklımıza gelmeyen bir fikir, çok güzel sonuçlar ortaya çıkartabiliyor. Onun için de vatandaşla buluşmayı önemsiyoruz. Bu gezilerimizin birinci nedeni bu. İkinci nedeni vatandaşa hesap vermek. Neticede biz bir ticarethane değil, kamu kurumu yönetiyoruz. ‘3 yıldır görevdesin, neler yaptın, neler yapacaksın’ diye soran vatandaşa, hesap vermek zorundayız. Üçüncü neden ise son derece insani bir durum. Yani ben bir siyasetçi olarak hep bunu söylüyorum kendi kendime. Bunu samimiyetle söylüyorum. Allah beni halkın karşısına çıkamayacak duruma getirdiği anda ya canımı alsın, ya da bildiği gibi yapsın. En başta ülkemizi düşünmek, doğru, yararlı ve genel anlamda insanlık yararına işler yapmak bizim genel ilkemiz” dedi.

“ADIMIZA YARAŞIR BİR HİZMET YAPMA ARZUSU İÇERİSİNDEYİZ”

Vatandaşlar tarafından kendilerine iletilen bazı sorunların aslında Büyükşehir’in sorumluluğunda olmayan alanlardaki sorunlar olduğunu ve bunun sebebinin de kurumlar arası yetki karmaşasından kaynaklandığını belirten Başkan Seçer, “Şimdi D-400 Karayolu. Karayolları’na ait bir yol güzergahıdır. Ara sokağa sapın, Erdemli Belediyesi’ne ait bir yoldur. Orman yoluna girin, Orman’a aittir. Çöp toplama görevi Büyükşehir’in değil, ilçe belediyesinindir. MESKİ’ye ödediğiniz su faturalarında yer alan Çevre Temizlik Vergisi Büyükşehir’e değil, ait olduğunuz ilçe belediyesine gider.  Vatandaşlar maalesef bu görev, yetki ve sorumluluk alanlarını pek bilmediği için, çözüm arayanın aklına hemen Büyükşehir geliyor. Biz de adımıza yaraşır bir hizmet yapma arzusu içerisindeyiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait kronikleşmiş sorun yoktur. Biz görevimizi harfiyen ve hakkıyla yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İLLER BANKASI TAMAMEN SİYASİLEŞMİŞTİR”

İktidarın sevk ve idaresinde bulunan İller Bankası’nın ise tamamen siyasileştiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Açık açık söylüyorum. Adaletten bahsederek sözüme başladım.  Burada bir adaletsizlik var. Ben adaletsizliği eleştiren bir Belediye Başkanıyım. Bunları, Türkiye’nin 9. büyük ili, vergi sıralamasında 5. veya 6. ili, Türkiye’nin en stratejik illerinin başında gelen Mersin’in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Ben Mersin’e daha fazla hizmet etmek istiyorum. Ama ortada bir adaletsizlik var. Biz 39 milyon Euro hibe ve uygun vadeli finans maliyetli kredi aldık. Henüz cebimize girmedi. Bu konuları 3 yıl önce konuştuk. Geldim Tömük’e söz verdim. Orada birçok vatandaş, ‘Aman kurtar bizi bu rezaletten’ dedi. En kısa zamanda çözülecek dedik, proje tamam. Avrupa Birliği ile görüşmeler tamam. 15 milyon Euro kredi tamam. 3 seneyi geçti. Meclis toplantılarında defalarca konuyu gündeme getirdim. Cumhur İttifakı Meclis üyelerini Bakan’la konuşmaya, görüşmeye zorladım. Çünkü koordinasyonu İller Bankası yapıyor. Sakın sözlerimi yanlış değerlendirmeyin. Bu aksaklıklar ve ayrımcılık anlayışına rağmen, biz hizmetlerimizi yapacağız. Fakat, hangi şartlarda bu hizmetleri yaptığımızın da bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

 

 


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder