OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI
Mersin Sondakika

OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI

ÇUKTOB eski başkanı Turizmci Murat Demir, Kurban Bayramı tatilinde Ege ve Akdeniz Bölgelerinde olduğu gibi, Mersin’de de yoğun bir turizm sezonu yaşadıklarını söyledi.
Bu haber 2022-07-24 12:13:49 eklenmiş

 

OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI

 

ÇUKTOB eski başkanı Turizmci Murat Demir, Kurban Bayramı tatilinde Ege ve Akdeniz Bölgelerinde olduğu gibi, Mersin’de de yoğun bir turizm sezonu yaşadıklarını söyledi.

 

Demir, özellikle yerli turistlerin yansıra başta Rusya olmak üzere, çok sayıda turistin Mersin’i tercih etmesinin sevindirici olduğunun altını çizdi.

“ÇİFTE BAYRAM YAŞADIK”

Demir, “Kurban Bayramında yerli ve yabancı turistlerin Mersin’i tercih etmesi, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Otellerimizde ve pansiyonlarımızda doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Çifte bayram yaşadık. Bu sayının Kurban Bayramından sonra da devam edeceğine inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi Mersin turizm cenneti olmaya aday bir şehir. Denizi, kumsalı, güneşi ve tarihi yerleri ile sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın sayılı turizm şehirlerinden birisi. Tek sorun ulaşım ve alt yapı sorunları” diye konuştu.

“ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Turizmde en büyük sorunların başında ulaşım ve alt yapı sorunu olduğuna dikkat çeken Demir, “Mersin, Taşucu arasında 1 saat 20 dakika olan süre maalesef 4 saati bulabiliyor. Bunun nedenlerini bulmak ve çözmek zorundayız. Özellikle kırmızı ışık sayısını düşürmek lazım. Her 200-300 metrede bir kırmızı ışık var. Ara yolların kapatılması lazım ya da alternatif yollar olması lazım. Bu gerçekten ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Yoğunluk yaşanan yerlerde daha fazla trafik polisi görevlendirilebilir. Bunları biran önce çözmemiz gerekiyor. Yoksa tatil insanlar için bir işkenceye dönüşüyor” dedi.

“TURİZM, MERSİN’İN CAN DAMARDIR”

Turizmin Mersin’in olmazsa olmazlarının başında geldiğini ifade eden Demir, “Turizm, Mersin’in can damarıdır, geleceğidir. Siz tarıma, sanayiye ve diğer alanlara ne kadar yatırım yaparsanız yapın, turizmsiz olmaz. Bu yüzden biran önce Mersin-Taşucu otoban yolu yapılmalı, Çukurova Bölgesel Havaalanı hayata geçirilmeli. Turizm alt yapısı ile ilgili de yetkililerin elini taşın altına sokması gerekir. Turizm, yeni iş alanları, yeni istihdamlar demektir. Mersin turizmle gelişir, turizmle büyür” dedi.

Demir son olarak, turizm alanı ilan edilmiş yerlerin biran önce yatırımcıya açılması gerektiğini söyledi.

 

 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder