Bayram’da 9 günlük tatil
Mersin Sondakika

Bayram’da 9 günlük tatil

Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı. Tatilin uzaması en çok turizmcileri sevindirdi.
Bu haber 2022-07-06 01:16:08 eklenmiş

 

Bayram’da 9 günlük tatil

 

Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı. Tatilin uzaması en çok turizmcileri sevindirdi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Kurban Bayramına yaklaşılırken, yerli turistlerde tatil hazırlıklarına başladı. Tatilin 9 gün olmasından dolayı, otellerde de doluluk oranı arttı.

Turizmci Ziya Yıldırım,  Kurban Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla Akdeniz ve Ege'de otellerde doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sektöründe de hareketlilik yaşanıyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından Mersin’de de yoğunluk arttı. Güneşi, denizi, kumsalı ve tarihi yerleri ile dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin, Rusya’dan gelen turistler kadar,  yerli turistinde ilgisini çekmeye başladı.Bir Umut Otelin işletmecisi Ziya Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının turizmcileri mutlu ettiğini söyledi.

“DOLULUK ORANI BAYRAMDA DAHA DA ARTACAK”

Yıldırım, “Mersin’deki  otellerin doluluk oranı geçen yıla göre daha iyi. Bayramda doluluk oranı yüzde yüzleri bulur. Kamuoyunda, ‘tatil çok pahalı' diye bir yanlış var. Biz bunu turizmciler olarak kabul etmiyoruz. Çok pahalı tatil seçeneklerinin yanında her bütçeye uygun tatil var. Bugün 3 yıldızlı günlük 500 TL'ye de oda var, lüks 5 yıldızlı otelde günlüğü 5-10 bin TL'ye tatil seçeneği bulabilirsiniz. Her bütçeye tatil seçeneği, her bölgemizde var. Sadece tüketicimizin kendi bütçesine uygun araştırma yapması gerekir” diye konuştu.

“HER YERDE FİYAT ARTIŞI VAR”

Yıldırım, “ Otellerde de girdi maliyetleri çok yükseldi. Turizm sektörü pazarı hareketlendirmek ve diri tutmak adına kendinden özveride bulunuyor. Bu sene fiyatları stabil tutmaya çalıştılar ama yine de artış var. Her bütçeye tatil imkanımız var. İç Pazar Türk turizmi için çok önemli. Geçmiş yıllarda Türkiye geneli yıllık 10-12 milyona kadar yükselen iç pazar hareketliliği vardı. Ama şimdi yok. Bir umutla bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder