Güneş gözlüğünü doğru seçin!
Mersin Sondakika

Güneş gözlüğünü doğru seçin!

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, “Doğru güneş gözlüğü güneşten gelecek zararları önlüyor” dedi.
Bu haber 2022-06-26 12:39:44 eklenmiş

 

Güneş gözlüğünü doğru seçin!

 

 8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, “Doğru güneş gözlüğü güneşten gelecek zararları önlüyor” dedi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, yaz aylarında güneşin göz sağlığını kötü bir şekilde etkileyebileceğini ve bunun önleminin alınmaması durumunda, daha ciddi sorunların yaşanabileceğini söyledi.

Yakan, “Güneşin zararlı ışınları başta katarak olmak üzere, pek çok göz hastalığının nedenleri arasında yer alıyor. Bu zararları en aza indirmek için güneş gözlüklerinin sadece bir aksesuar olarak değil, ultraviyole ışınlardan koruyucu etkisi için kullanmayı alışkanlık haline getirmemiz önemli” dedi.  

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALIRKEN NELERE DİKAT EDİLMELİ?

Güneş gözlüğü seçimlerinin hafife alınmaması gerektiğine dikkat çeken Yakan, “

Güneş gözlüğü satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, camların ultraviyole ışınlarını blokaj derecesidir. Normalde her gözlük camı ultraviyoleyi değişik oranlarda bloke edebilmekle birlikte etkili ultraviyole blokajı için özel kaplamaların kullanılması gerekir. Güneş gözlüğünün UVA ve UVB blokaj derecelerine bakılmalı, yüzde 99’un üzerinde (ideali yüzde 100 blokaj) UV blokajı yapabilen camlar tercih edilmelidir. UVA ve UVB blokaj derecesi bulunmayan, camları hakkında bilgi sahibi olamadığınız gözlükleri, göz sağlığınızı tehlikeye atabileceğinden dolayı kesinlikle satın almayınız” diye konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder