Demokratlar, bir kez daha dayanışma örneği gösterdi
Mersin Sondakika

Demokratlar, bir kez daha dayanışma örneği gösterdi

Mersin’de sol parti temsilcileri, sendikacılar, STK Temsilcileri Mersin Demokrasi ve Dayanışma adı altında bir araya geldi.
Bu haber 2022-06-18 17:16:07 eklenmiş

 

Demokratlar, bir kez daha dayanışma örneği gösterdi

 

Mersin’de sol parti temsilcileri, sendikacılar, STK Temsilcileri Mersin Demokrasi ve Dayanışma adı altında bir araya geldi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mezitli’de bulunan Pelin Cafe, Resturant’ta bir araya gelen solun önde gelen isimleri ülkenin içinde bulunduğu sorunların çözümü için güç birliği içinde olunması gerektiği konusunda ortak çözümler sundular.

Yıllarca sol siyaset ve sendikaların birlikte hareket edemediği için ülkenin sağ zihniyetlere teslim edildiğini söyleyen Mersin Demokrasi ve Dayanışma adına konuşan Ali Erdinç, solun birlikte hareket ederek, ülkenin demokrasiye ve özgürlüklere kavuşabileceğinin altını çizdi.

Erdinç, “Uzun yıllardır bir arada mücadele ettiğimiz ve bir arada olduğumuz arkadaşlarımız var. Böylesine anlamlı bir günde yeniden bir arada olmaktan dolayı oldukça mutluyum. Artık siyaset öyle bir boyutlara ulaştı ki, geçmişte arkadaşlarımız ölüme giderken hepimiz tereddüt geçirirdik. Bugün neredeyse birbirimizi göremez hale geldik. Bu topluluk bir arada olunca, ister istemez geçmişte birlikteliliğimizi paylaştığımız o mücadelede anılarımız yeniden gündeme geldi. Birada oluşumuzun nedeni anılarımızı paylaşmak değil, nasıl ki geçmişte siyasete emek vermiş isek, güç verdiysek, katkı sağladıysak, bugünde bunu farklı partilere mensup olmamıza rağmen yine CHP’de yoksullar için, tüm ihtiyacı olan insanlarımız için katkı verme adına bir arada olabiliriz. Kendimiz için değil, toplum için, insanlarımız için bir arada olmalıyız. CHP bir kitle partisidir. Burada bulunan bütün arkadaşlar, halkımız için, insanlarımız için, emekçilerimiz, yoksullarımız, köylülerimiz, işçilerimiz için bir aradayız ve bir arada olmak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından sazlar çalındı, türküler söylendi, şiirler okundu.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder