ESOB’dan her ilçeye mobil sicil uygulaması
Mersin Sondakika

ESOB’dan her ilçeye mobil sicil uygulaması

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Erdemli’den Anamur’a kadar olan bölgede ticari faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkarların sicil kayıt, sicil terk, vize gibi işlemlerine yerinde çözüm üretme amacıyla mobil hizmet uygulamasını hayat geçirdiklerini belirterek, her gün değişik bir ilçede verilecek hizmetle esnafın işini gücünü bırakıp Mersin’e taşınmasının önüne geçileceğini söyledi.
Bu haber 2022-06-11 00:51:21 eklenmiş

 

ESOB’dan her ilçeye mobil sicil uygulaması

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Erdemli’den Anamur’a kadar olan bölgede ticari faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkarların sicil kayıt, sicil terk, vize gibi işlemlerine yerinde çözüm üretme amacıyla mobil hizmet uygulamasını hayat geçirdiklerini belirterek,  her gün değişik bir ilçede verilecek hizmetle esnafın işini gücünü bırakıp Mersin’e taşınmasının önüne geçileceğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Erdemli’den Anamur’a kadar olan bölgede ticari faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkarların sicil kayıt, sicil terk, vize gibi işlemlerine yerinde çözüm üretmek amacıyla her ilçede bir gün olmak üzere mobil  sicil hizmet uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Duran Şen, Ali Tavman, Denetim kurulu üyeleri  Cumali Taş ve Halil Şekerci’nin ziyaret ederek Tarsus irtibat bürosu ile ilgili fikir alış verişinde bulunduğu  Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat  Dinçer,  17 mesleki odanın bulunduğu Tarsus’ta 15 yıl önce faaliyete geçirdikleri Esnaf Sicil İrtibat bürosu ile ilçedeki 15 bine yakın  esnafın mağduriyetini giderdiklerini belirti. Dinçer, “Tarsus’a kurduğumuz sicil irtibat büromuzla esnafımızın Mersin’e gelmeden bütün işlemlerini burada gerçekleştirmelerinin önünü açtık. Haftanın beş günü verilen hizmetle esnafımızın mağduriyetini giderdik” dedi.

Konuşmasının devamında Erdemli’den Anamur’a kadar olan bölgede yine 15 bine yakın esnafın sicil kayıt, sicil terk, vize işlemleri için Mersin’e gelmek zorunda kaldığının altını çizen Başkan Dinçer, “Anamur ilçemiz Mersin’e 300 km, Mut, Gülnar 180 km uzaklıkta. Buradaki esnafımızın sicil işlemleri için Mersin’e gelmesi, esnafımızın zaman kaybının yanı sıra  işgücü ve maddi kaybına da neden oluyordu. Bunun önüne geçilmesi amacıyla her gün bir ilçede hizmet vermek üzere mobil hizmet uygulamasını hayata geçirdik. Bu bağlamda ilk etapta Tarsus’ta irtibat büromuzdaki ekibimizden yararlandık ve bu ilçemizdeki hizmeti iki güne düşürdük. Ancak Tarsus’ta esnafımızın mağduriyeti söz konusu olunca bu ilçemizdeki  sicil irtibat büromuzu haftanın beş günü hizmet vermeye devam ettirme kararı aldık” diye konuştu.

Temsil ettiği esnaf ve sanatkarlara kesintisiz ve kaliteli hizmet sunma amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini ifade eden Başkan Dinçer, “Erdemli, Silifke, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Mut ve Gülnar, turizm ve tarımsal üretimlerle öne çıkan ilçelerimiz. Buralarda 15 bine yakın esnafımız bölge halkına hizmet veriyor. Sicil işlemleri için bu ilçelerden Mersin’e gelinmesinin önüne geçmek, esnafımızın iş gücü ve zaman kaybının önüne geçmek  amacıyla mobil hizmet uygulamasıyla hizmeti bu bölgelerdeki esnafımızın ayağına götüreceğiz. Her gün bir bölgede vereceğimiz mobil sicil hizmet uygulaması ile esnafımın mağduriyetini gidereceğiz” dedi.

Başkan Dinçer, önümüzdeki günlerde ise mobil hizmet uygulamasını sicil irtibat bürosuna dönüştürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder