Uluslararası Sanat Çalıştayı
Mersin Sondakika

Uluslararası Sanat Çalıştayı

Toros Üniversitesi ve Akdeniz Belediyesi işbirliği ile; 8-12 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı sona erdi.
Bu haber 2022-06-11 00:46:55 eklenmiş

 

Uluslararası Sanat Çalıştayı

 

Toros Üniversitesi ve Akdeniz Belediyesi işbirliği ile; 8-12 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı sona erdi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

45 Evler Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen kapanış törenine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını çalıştayın Küratörlüğünü yapan Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ‘’Bana sorarsanız gayet verimli, keyifli ve amacına uygun bir çalıştay oldu. Üniversitemizin akademik personelinin yanı sıra birçok öğrenci de bizle birlikte resimler yaptı. Bu zaten çalıştayın amaçlarından biriydi. Öğrenci hoca ve usta birlikte nasıl sanat yapabiliyor bunu çalıştayımızda göstermiş olduk. Katılımcılarla birlikte farklı boyutta ve teknikte resimler yaptık. Birazdan açılışını yapacağımız resimler önümüzdeki haftadan itibaren 1 hafta süreyle sergilenecek. Toros üniversitesi çatısı altında ve Akdeniz Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirdiğimiz bu eserlerimiz ümidimiz beklentimiz odur ki inşallah müzeyle taçlandırırız ‘’ şeklinde konuştu.

Akyüz’ün ardından konuşma yapan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz ‘’Bu çalıştayı 3 gün önce açmıştık. Bu çalıştayda birlikte arkadaşlarla somut ürünler ortaya çıkaracaklardı. Bundan sonra bunu gelenek haline getirip müzemizi açmayı hedefliyoruz. Çok kısa sürede bu çalıştayı planladığımız için belki çok fazla kişiye ulaşamadık. Bundan sonrakilerde daha önceden planlayarak yaptığımızda daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim. Taşın altına elini gönüllü olarak koyan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu projelerin hepsini biz yaparız. Akılda kalan hep bu birlikte olduğumuz duygulandığımız anlar olur. Kim Yoong hocamıza da çok teşekkür ediyoruz. Bizim yaptığımız her şeye hiç laf söz etmeden ortak oldu. Bizim için çok kıymetli bir hocamız. Ona da çok teşekkür ediyoruz. Bir dahaki etkinliklerde çoğalarak buluşmak üzere’’ dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ‘’Biz Toros üniversitesine çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Sanatsal faaliyetlerde ve ya diğer konularda bir belediye başkanı olarak gücüm yettiği kadar her şeye yardım etmeye hazırım. Bir şeylere başlamak önemli. Bir şeylere başladık devamı gelir diye düşünüyorum’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’aplaket ve katılım belgesi takdim edildi.

Çalıştay kapsamında yapılan resimler 1 hafta boyunca 45 Evler Kampüsü bahçesinde sergilenecek.


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder