Gençlerden dikkat çeken sergi!
Mersin Sondakika

Gençlerden dikkat çeken sergi!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, ev sahipliği yaptığı sergilerle sanata verdiği destek yanında küresel sorunlara da dikkat çekiyor.
Bu haber 2022-06-11 00:42:10 eklenmiş

 

Gençlerden dikkat çeken sergi!

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, ev sahipliği yaptığı sergilerle sanata verdiği destek yanında küresel sorunlara da dikkat çekiyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, geri dönüşüm materyallerinden hazırladıkları karma sergi ile çöp atık miktarının azaltılması noktasında geri dönüşümün önemini vurguluyor.

Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nin 8 Sanat Eğitmeni ile elliye yakın öğrencisi tarafından hazırlanan ‘Yılsonu Resim – Heykel Sergisi’ MTSO Sanat Galerisi’nde açıldı. Yıl boyu okul atölyelerinde hazırlanan 38 resim ile 7 adet üç boyutlu geri dönüşüm heykelinden oluşan serginin açılışına; MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu, MTSO Meclis Üyesi Turgay Demirtaş’ın yanı sıra sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Bölüm Başkanı ve Sanat Eğitmeni Mazlum Uluyol, öğrencileriyle birlikte dikkat çekici eserler ortaya koyduklarını ancak yeterli genişlikte sanat galerisi olmadığı için tüm eserleri sergileyemediklerini söyledi. Yılsonu sergisinde okul müfredatında yer alan natürmort, porte, modern sanatlar, figüratif konular işlediklerini belirten Uluyol, “20. yüzyılın modern sanat akımlarından yola çıkarak, kurgularımızı 18. yüzyıl akımlarına uyarladık” dedi. 

“İZLEYİCİLERİ DÜŞÜNDÜRMEK İSTİYORUZ”

Özellikle 18. yüzyıl sanatçılarının izleyiciyi eserlere dahil etmeye çalıştığını bildiren Mazlum Uluyol, sergide de bu tarz eserler olduğunu ve izleyiciyi düşündürmek istediklerini söyledi. Heykellerde özellikle geri dönüşüm materyalleri kullandıklarını aktaran Uluyol, küresel bir sorun haline gelen geri dönüşüm konusuna da dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

Kendilerine Sanat Eğitmeni denmesini tercih ettiklerinden bahseden Uluyol, “Sanatçı ürettiğini yaşamına dönüştüren, onu yaşam biçimi olarak benimseyen ve sürekli üreten kişidir. Bizim ise sanatçı kişiliğimizin yanı sıra eğitmenliğimiz ağır basıyor” dedi.

“MUTLU OLACAĞINIZ İŞİ YAPIN”

Öğrencilerine mezun olduklarında ‘mutlu olacağınız işi yapın’ tavsiyesinde bulunan Mazlum Uluyol, ekonomik kaygının hem öğrencileri hem de aileleri farklı alanlara çektiğini ancak bu kaygılarla seçilen mesleklerin mutluluk getirmediğini vurguladı. “Resim yapıp para mı kazanacaksın?” söylemin artık geride kaldığına dikkat çeken Uluyol, bugün güzel sanatlar lisesi ya da fakültesinden mezun öğrencilerin; animasyon, moda, endüstri tasarımcısı, iç mimar olabildiklerini ya da özel ressam olarak atölyelerde çalışılabileceklerini kaydetti.

“ÖZLEM DUYDUĞUM ŞEY; MERSİN’DE KENT MÜZESİ OLMASI”

Mersin’in sanat alanında hak ettiği yere, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gelmeye başladığını aktaran Uluyol, “Örneğin Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nin açılması belediyelerin bu yöndeki kente katkısına büyük örnek teşkil ediyor. Bu gibi örneklerin artmasını diliyoruz. Özlem duyduğum şey ise, kent müzesi. Mersin, modern sanatlar müzesini hak ediyor” diye konuştu.

Sergide yer alan Sanat Eğitmenleri; Mehmet İdris Eşkil, Fahriye Eşkil, Mehmet Ekiz, Hüseyin Gündüz, Evrim Ataseven, Seher Mansuroğlu, Şengül Bulut Yel, Mazlum Uluyol ve öğrenciler.

22 Haziran’a kadar devam edecek sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder