‘Sakla Düşleri’ kitapçılarda
Mersin Sondakika

‘Sakla Düşleri’ kitapçılarda

Yazar Arife Ünüvar’ın, deneme, anlatı ve öykülerini kaleme aldığı yeni kitabı “Sakla Düşleri” Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılıkta satışa sunuldu.
Bu haber 2022-06-05 18:01:49 eklenmiş

 

‘Sakla Düşleri’ kitapçılarda

 

Yazar Arife Ünüvar’ın, deneme, anlatı ve öykülerini kaleme aldığı yeni kitabı  “Sakla Düşleri” Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılıkta satışa sunuldu. 

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

 

Mersinli yazar Arife Ünüvar, anılarını ve öykülerini biriktirdiği yeni kitabı ‘Sakla Düşleri’ kitabını, kitapseverlerle buluşturdu.

Kitabında deneme,  anlatı  ve öykülere yer veren Arife Ünüvar,  “Sakla Düşleri” adını Charles Baudelaire’in, şu anlamlı ve güçlü sözünden aldı.   "Ve o gün bugündür yalvaçlar gibi ben de, çöle ve denize ta gönülden vurgunum. Gülüp geçerim yasta, ağlarım şölende. Ve en kekre anılarda bile hoş bir tat bulurum. Bana sık sık yalan gelir olup bitenler. Çukura düşerim göğe göz gezdirirken. Ama avutur bir ses: ‘sakla düşleri’ der. Delinin düşü güzeldir bilgeninkinden.” Anılarım, anlatılarım ve öykülerimde kekre ve bir o kadar da hoş bir tat buldum ben de yazarken.  Okuduğum bir söz ya da bir kitap benim dünyamda bambaşka bir pencere açıyor ve o   pencereden içeriye sessizce dalıyorum çoğu zaman. “Sözcükler üzerine binilip bir yere gidilen şeyler değil” diyordu Kürşat Başar bir romanında. Aslında benim için tam da öyle. Sözcükler ve hikâyeler, üzerlerine binilip bir yerlere gidilen şeylere benziyorlar, büyülü bir şekilde hem de.  William Faulkner'in önemli bir sözü var;  “Bir yazarın başarısı, göze aldığı başarısızlıkla ölçülür. Büyük başarısızlıkları göze alırsanız, ancak o zaman büyük işler yapmayı deneyebilirsiniz.” Diyor. Ben göze aldım ve tüm yüreğimle, “Sakla Düşleri ” diyorum kitabımda. Anlatı ve öykü tadında yazdığım yazılarımın okurların hayatına az da olsa renk katmasını diliyorum. Bir kitabın hayatınızdaki tüm yorgunlukları alıp götürebileceğine ya da kim bilir hayatınızdaki zorlukları daha iyi bir hâle getirebileceğine inanıyorum. Bir okurun zihni için kitaptan daha iyi tatil olabilir mi? “Sakla Düşleri” okuru doğayla ve kitaplarla dost olmaya, denizin ve ormanın tadını çıkarmaya davet ediyorum. Gazeteci, Yazar Ufuk Tekin kitabımın editörü. Halil Şafak sayfa tasarımını yaptı. Her ikisine de gösterdikleri özen için çok teşekkür ederim” dedi..

Kitap, Kitapyurdu üzerinden aşağıdaki linkten temin edilebilecek.

https://www.kitapyurdu.com/kitap/sakla-dusleri-/618047.html

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder