Gözlükçüler ve Optiyenler Günü
Mersin Sondakika

Gözlükçüler ve Optiyenler Günü

1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyen Günü Cumhuriyet alanında, Atatürk anıtına çelenk konularak, kutlandı.
Bu haber 2022-06-05 18:00:51 eklenmiş

 

Gözlükçüler ve Optiyenler Günü

1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyen Günü Cumhuriyet alanında, Atatürk anıtına çelenk konularak, kutlandı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

Cumhuriyet alanında bir araya gelen Mersin 8.Bölge Optisyen ve Gözlükçüler Odası, ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal marşı ile törene başladı. Ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Mersin 8.Bölge Optisyen ve Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan ve Genel sekreter Halil Sağlam’ın Ankara’da Anıtkabir’de olmasından dolayı Başkan yardımcısı Filiz Tanrıkulu, günün önemi ile ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Tanrıkulu, “Ülkemizde 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü ilk olarak 2009 ve devamındaki yıllarda düzenli olarak kutlanmaktadır. Bizler optisyen ve gözlükçüler olarak toplumun göz sağlığını yükseltmek adına hizmet veren sağlık sektörü mensuplarıyız. Ülkemizdeki bütün optisyenlik müesseseleri Sağlık Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış olup, meslektaşlarımız sağlık meslek mensupları sınıfındadırlar. Gözlükçülük mesleği hiç şüphesiz insan sağlığına direk etki ve hizmet eden mesleklerin en önemlilerindendir. Günümüzde gözlük, milyonlarca insanın hayatını devam ettirebilmesi ve hayat konforunu düşürmeksizin görme ihtiyacı için vazgeçilmez bir tıbbi cihazdır. Vatandaşlarımızın son yıllarda göz ve görmeye verdiği önem hızla artmakta iken optisyenlik müesseseleri de bu oranda hizmet kalitelerini artırmakta ve insanların daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sürmeleri için mücadele etmektedirler. Gözlük artık tüm dünyada çağdaşlığın bir sembolü haline gelmektedir. Bu sembolü üreten ve insanların hizmetine sunan kişilerin böylesine özel bir günü kutlayacak olması bir gözlükçü olarak bizlere mutluluk vermektedir” dedi.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder