Hep Theatre’den muhteşem oyunlar
Mersin Sondakika

Hep Theatre’den muhteşem oyunlar

İstanbul’daki sanat gezilerine devam eden Mersinli tiyatrocu Mehmet Tekkanat, Hep Theatre’den iki muhteşem oyunu izlerken, yakında Mersin’de de izleyicilerle buluşacak olan Cibali Karakolu ve Umut Salçalı Makarna oyunlarını, Mersinlilerin mutlaka izlemesi gerektiğini söyledi.
Bu haber 2022-06-03 00:57:21 eklenmiş

 

Hep Theatre’den  muhteşem oyunlar

 

İstanbul’daki sanat gezilerine devam eden Mersinli tiyatrocu Mehmet Tekkanat, Hep Theatre’den iki muhteşem oyunu izlerken, yakında Mersin’de de izleyicilerle buluşacak olan Cibali Karakolu ve Umut Salçalı Makarna oyunlarını, Mersinlilerin mutlaka izlemesi gerektiğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Oyun yazarı ve yönetmeni Ömer Köse'nın yakin dostu olan Mersinli tiyatrocu Mehmet Tekkanat, Köse’nin ve ekibinin çok başarılı oyunlar sergilediğini söyledi.

Ömer Köse’nin kurucu genel sanat yönetmenliğini yaptığı Hep Theatre; Cibali Karakolu ve Umut-Salçalı Makarna adlı oyunlarla, seyirciyi hem güldürdü, hem ağlattı.

DUYGU YÜKLÜ BİR OYUN: UMUT-SALÇALI MAKARNA

Ömer Köse’nin yazıp yönettiği ve başrolünü Yaren Derebaşı ile paylaştığı Umut-Salçalı Makarna adlı oyun, bir baba kız hikayesini anlatıyor.

Eşini doğum yaparken kaybeden bir babanın, kızının emekleme, büyüme ve yetişkinlik evrelerindeki ilişkileri irdeleniyor.

Baba figürünün üzerimizdeki etkilerini, babalar çocukları için neyi temsil eder sorusunu mercek altına alan 'Umut - Salçalı Makarna' izleyenleri duygu seline boğdu.

Baba ne demek? Omzuna yaslandığımız, dert ortağımız, hayallerimizin prensini şekillendiren adam mıydı? Yoksa Korktuğumuz, çekindiğimiz, sırlarımızı sakladığımız, utandığımız bir yabancı mı? Baba her şeyimiz olamaz mı? Bu soruların cevabını seyirciyle birlikte arayan oyunda, Ömer Köse’ye eşlik eden Yaren Derebaşı, çocuğun her evresini başarıyla oynayarak seyirciden hak ettiği alkışı aldı.

KÜNYE

Yazan-Yöneten: Ömer Köse

Oyuncular: Ömer Köse-Yaren Derebaşı

Ses ışık : Yasin Güvenç

Dekor : Bülent Turutoğlu

Afiş tasarım : Burçak Beşlioğlu ve ekibi

TİYATRONUN ÖZEL BİR OYUNLARINDAN  ;CİBALİ KARAKOLU

Türk Tiyatrosunda özel bir yeri olan, Muammer Karaca ve Nejat Uygur’la bütünleşmiş özel bir oyundur Cibali Karakolu.

KONUSU

Cibali Karakolu, hali hazırda varlığını koruyan pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüzü yansıtan eleştirel bir ayna olmayı başarıyor. Öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama ilişkin eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden yanıtlanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir.

Oyunu günümüz koşullarına uyarlamayı başaran Ömer Köse ve ekibi seyircisinden tam not aldı.

OYUNUN KÜNYESİ

Yazan: Henri Keroul-Albert Barre

Çeviri ve Uyarlama: Muammer Karaca-Refik Kordağ

Yöneten: Ömer Köse

Oyuncular: Ömer Köse, Yaren Derebaşı, Bülent Torutoğlu, Tarık Bozoğlu, Dilara Atış, Ali Bal

Teknik: Samet Kara.

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder