“Herkesin ittifaklara destek ve güç vermesi gerekiyor”
Mersin Sondakika

“Herkesin ittifaklara destek ve güç vermesi gerekiyor”

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Murat Karayalçın, Mersin’de sosyal demokratlarla bir araya geldiği toplantıda, “Halk değişim istiyor. Değişimi, güçlendirilmiş ittifakın sağlayacağına inanıyorum. Herkesin ittifaklara destek ve güç vermesi gerekiyor” dedi.
Bu haber 2022-05-15 23:06:31 eklenmiş

 

“Herkesin ittifaklara destek ve güç vermesi gerekiyor”

 

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Murat Karayalçın,  Mersin’de sosyal demokratlarla bir araya geldiği toplantıda,  “Halk değişim istiyor. Değişimi, güçlendirilmiş ittifakın sağlayacağına inanıyorum. Herkesin ittifaklara destek ve güç vermesi gerekiyor” dedi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

SHP Genel Başkanlığı, Başbakan yardımcılığı ve Dış işleri Bakanlığı da yapmış olan Karayalçın’ında katıldığı   “İkinci Yüzyıl Işığında Yerelden Genele İktidar” konulu konferans düzenlendi.

TÜRKİYE’Yİ ARTIK YÖNETEMİYORLAR

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleştirilen konferansa, çeşitli kurum, dernek ve STK temsilcileri katıldı.

Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Ali Galip Özkan’ın moderatörlüğünü yaptığı konferansta konuşan Murat Karayalçın, Türkiye’nin iyi yönetilmediğinden dolayı, değişime ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Türkiye’nin artık yönetilemediğini savunan Murat Karayalçın, “Türkiye’yi yöneten güç artık Türkiye’yi yönetemiyor, bu gücün artık Türkiye’yi yönetemediği, yönetemeyeceği açık bir biçimde ortaya çıkmıştır” dedi.

Karayalçın, “Çok kısa süre önce Macaristan’da Hindistan’da yaşananlar değişimin kolay olmayacağını gösterdi. Evet var istek var talep var ama o kadar kolay olmayacak.  Türkiye yönetilemiyor, bu yöntemlerle, bu kafayla, bu yaklaşımla Türkiye’yi yönetemedikleri ortaya çıktı. Bu 2021 yılının sonundan itibaren ortaya çıktı. Yurttaşlarımız da artık zaten bu hükümet tarafından yönetilmek istemiyor. Eğer bu gelişme şekillenmişse, kesişmişse, bu ülkenin topraklarında artık bir değişimin başladığını, değişim talebinin çok güçlü bir şekilde ortaya çıktığını da göstermektedir. Türkiye artık değişim istiyor” diye konuştu. 

“NEDEN AK PARTİ %30 ÜZERİNDE OY ALIYOR?”

Ak Partinin %30 oy almasına da vurgu yapan Karayalçın, “ Bu kadar olumsuzluk varken neden AKP hala yüzde 30’un üzerinde oy alabiliyor? Bunu iyi irdelemek gerekiyor. Bu sonuç bile o kadar kolay olmayacağının göstergesidir. Bunun nedeni insanların içine girdiği yeni dönem. Süleyman Demirel boş tencere hükümet götürür demişti ama, değişim kendiliğinden olmuyor. Demirel’in zamanındaki medya, iletişim araçları farklı. Yeni bir dönem var. Hakikatin önemsizleştirilmesi diye bir tabir var. İletişim araçlarının etkisiyle, baskıyla kendi işlerine geliyorsa neye inanmak istiyorsa ona inanıyorlar.

Yurttaş hayat pahalılığından şikayet ediyor ama oyunu yine AKP’ye vereceğini söylüyor. Hayat pahalılığından Kemal Kılıçaroğlu’nu sorumlu tutuyor. Çünkü işimize gelen şeye inanıyoruz.

Eğer değişim kendiliğinden gelmiyorsa biz değişimi çekip getirmeliyiz Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Tüm CHP’liler olarak örgüt disiplini içinde görüş ve önerilerini parti içerisinde paylaşmalı. Bu hakkı kullanmanın zamanı. Değişimi çeke çeke söke söke getirmek için kullanacağız” şeklinde konuştu.

MİLLET İTTİFAKI

Karayalçın, “Millet ittifakı yeni bir kurum. 2017 referandumunda, bugünkü ittifakın ilk adımları atılmıştı. Ben de etkin şekilde katıldım ve yurttaşlarımızla birlikte oldum. Eski ANAP’lı ve DYP’li arkadaşlar geldiler ve bu ittifak sürecindeki yaklaşımın doğru olduğunu, böyle sergilemeye devam etmemiz gerektiğini söylediler. Bu CHP meselesi değil, memleket meselesidir dediler. O söyledikleri bize ittifakın ilk adımlarını attırdı. O da ittifakı yasal hale getirildi. Aslında ittifakla koalisyon aynı şey.

Anayasaya göre Türkiye Cumhuriyeti devleti yasama yürütme ve yargı erkinden oluşur. Yargı bağımsız olmasına karşın, yasama ve yürütme birliktelik sağlanması gerekmektedir. Daha büyük siyasi gücün elde edilmesi için ittifak anlayışına tabi tutulması gereklidir.  İttifakları çok önemsiyorum. Geleceğimizin buna bağlı olduğunu düşünüyorum. Değişimin güçlendirilmiş ittifakı sağlayacağını düşünüyorum. Herkesin ittifaklara güç ve destek vermesi gerekiyor” dedi.

“TÜRKİYE SİYASETİNDE HAZİRAN BAŞIYLA BİRLİKTE SEZON BİTER”

“Türkiye siyasetinde haziran başıyla birlikte sezon biter” diyerek sözlerine devam eden Karayalçın, “ Siyaset bitmez ama ağırlığı azılır. Şimdi 6’lı masa görüşmelerinde dönüşümlü olarak ev sahibi parti genel başkanı diğer partileri ziyaret ederek gündem belirliyor. İttifakın temel ilkeleri, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişte anayasal mevzuat ve seçim güvenliği ağırlıklı olarak konuşuluyor. Aslında seçim güvenliğine ne kadar ilgilenilirse o kadar iyi. Partililerimiz en küçük bir duraksamaya ve kaygıya yer bırakmamalıdır. Yurttaşlara bu konuda yurttaşa güven verilmelidir. Yurttaşımız güvene güvene sandığa gitmelidir. Ben AKP hükümetinin yurttaşımızın güven duygusunu bozmak için bilinçli olarak seçim güvenliği konusunda insanın aklını karıştırmak istemektedir. İleride seçim yaklaştıkça daha çok çıkartacak. Biz bunlara bakmadan önlemleri alacağız ve sandığa gideceğiz. Hiç kimsenin bu konuda kaygısı şüphesi olmamalı.”

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder