Prana ve enerji nedir?
Mersin Sondakika

Prana ve enerji nedir?

Yoğa eğitmeni Hilal Ekin, nefes ve enerjinin insan bedenine etkilerini anlattı.
Bu haber 2022-05-15 23:02:28 eklenmiş

 

Prana ve enerji nedir?

 

Yoğa eğitmeni Hilal Ekin, nefes ve enerjinin insan bedenine etkilerini anlattı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Ekin, “Genelde prana ve enerji nedir, ne işe yarar? karşılaştığım soruların başında geliyor. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak bedende bir dönüşümün başlamasına ve bu sayede yaşam enerjisinin yükselmesiyle, kişinin kendisinin en üst potansiyelini açığa çıkarmasına, sağlıklı ve kaliteli bir yaşama geçmesine vesile olacaktır” dedi.

Yoğa eğitmeni Hilal Ekin,”Fiziksel bedenin ötesinde, enerji bedenine temas ederek, o ince alanı nefes aracılığı ile pratik ederek, vücudun güçlenmesini sağlayacağız” dedi.

Ekin, “Çakra sistemini ve çakra enerji merkezlerini nefes yani prana ile dengeleme çalışması yaparak bütünsel bir çalışma deneyimleşeceğiz. Bu atölye çalışmasının bana ne faydası olur diye soracak olur isen, bu atölye de uygulayacağımız tekniklerle:

- bağışıklık sisteminin güçlenmesine

-Metabolizmanın hızlanmasına

- kalp ritminin dengelenmesine

- bedenden toksinlerin atılmasına

-sindirim sisteminin gelişmesine

- Sende fabrika ayarlarına geri dönmek ve kendini güncellemek istersen seni de bekliyoruz.

Sınırlı sayıda kişi ile çalışılacaktır. Kolları, bacakları, omuzları ve omurgayı esnetir. Bacakları güçlendirir. Siyatiği rahatlatır. Kalça kemiklerini güçlendirir. Vrksasana düzayaklara yardımcı olur.

Yaşlanma belirtilerini erteler. Dengeyi teşvik eder. Konsantrasyonu artırır. Kendine güveni teşvik eder” diye konuştu.

ENERJİYİ HİSSETMEK

Enerjinin insan bedenine etkisine vurgu yapan Ekin, “Geriye bükülmeler sırasında böbreklere yapılan baskıdan dolayı, beden pozdan çıkar çıkmaz değişen enerjiyi hissedecektir. Böbreküstü salgı bezlerine yapılan baskıdan dolayı geriye bükülmeler sempatik sinir sistemini harekete geçirirler ve buna ek olarak; lenfatik sisteme yaptığı dokunmalar ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Gün içerisinde genellikle öne eğilimli hareketler yaptığımız için, duruşumuzu düzeltir, omurgamızın normal haline dönmesine yardımcı olur, ki bu sırtımızdaki ve boynumuzdaki gerginlikleri yok eder ya da azaltır.

Daha derin nefes almamıza yardımcı olur, derin nefes alarak vücudumuzdaki kortizol seviyesini azaltır ve böylelikle stresi de azaltabiliriz. Fiziksel olarak geriye bükülmeler kalça, omuz ve göğüs kaslarını kuvvetlendirir ve bu da kol, bacak ve sırt kaslarımızın güçlenmesine yardım eder. Üzüntü, kızgınlık, öfke, sevgi gibi içimize sıkışan yoğun duygularımızın açığa çıkmasına yardımcı olur. Geriye bükülmeler kalp çakrasını açar, kalp çakra yaptığımız her hareketi sevgi ile yapmamıza yardım eden yerdir.

Ve geriye bükülmeler bize yeni bir bakış açısı sunacaktır. Yaptığınız, baktığınız, adım attığınız her olaya farklı bir açıdan, yeni bir pencereden, farklı bir göz ile bakabilmenize kapı açacaklardır” şeklinde konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder