Pazarda fiyatlar normale düştü
Mersin Sondakika

Pazarda fiyatlar normale düştü

Havaların ısınmasıyla birlikte sera masraflarının azalması, meyve ve sebze fiyatlarına yansıdı ve fiyatlar yarı yarıya düştü.
Bu haber 2022-05-12 01:02:09 eklenmiş

 

Pazarda fiyatlar normale düştü

 Havaların ısınmasıyla birlikte sera masraflarının azalması,  meyve ve sebze fiyatlarına yansıdı ve fiyatlar yarı yarıya düştü.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Mersin’de pazar tezgahlarına satışa çıkan meyve ve sebzelerde geçen aya göre, yarı yarıya düşüş yaşandı.  Havaların ısınmasıyla birlikte sera masrafının azalması pazarcının tezgahına yansıdı. Düşüş en çok yeşil sebzede gözüktü. Buna göre, marul 20 liradan 8 liraya, maydanoz 8 liradan 3 liraya, patlıcan 30 liradan 12 liraya, çilek 25 liradan 15 liraya, biber 30 TL’den 15 TL’ye, yeşil soğan 7 TL’den 2 TL’ye, salatalık 25 liradan 7 liraya tezgahlardaki yerini aldı.

Pazarcı Hasan Kalaycı, “Havaların ısınmasıyla fiyatlar yarı yarıya düştü. Mersin’de yetişen ürünlerin tezgahları doldurması fiyatların azalmasına sebebiyet verdi. İşler bayramda güzel oldu. Bilhassa yeşilliklerde çok fazla düşüş yaşandı. Patlıcan 30 TL’den 12 TL’ye, salatalık 25 TL civarındaydı şuanda 6 TL civarında. Domateste çok fazla düşüş yaşanmadı fakat ondada düşüş bekliyoruz” dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder