Çocuklarda bahar alerjisine dikkat!
Mersin Sondakika

Çocuklarda bahar alerjisine dikkat!

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Fonksiyonel Tıp Uygulayıcısı Dr. Nalan Kendiroğlu, çocuklarda bahar alerjisine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Bu haber 2022-04-25 22:59:40 eklenmiş

 

Çocuklarda bahar alerjisine dikkat!

 

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Fonksiyonel Tıp Uygulayıcısı Dr. Nalan Kendiroğlu, çocuklarda bahar alerjisine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Fonksiyonel Tıp Uygulayıcısı Dr. Nalan Kendiroğlu, bahar ayının çocuklar için en çok dikkat edilmesi mevsim olduğuna dikkat çekti.

Kendiroğlu, “Bahar ayları çocuklarımızın parklarda, bahçelerde özgürce oynadıkları zamanlar.

Ancak hapşırma krizleri, burun akıntısı-kaşıntısı şikâyetleri ile giden ‘’alerjik rinit’’ ya da bilinen ismiyle ‘’saman nezlesi’’ bu keyifli zamanlara engel olabilmekte ne yazık ki. Bahar aylarında polikliniğimize başvuran çocuklarımızın yaklaşık yarısı alerjik rinit (saman nezlesi) hastası. Mevsimsel Alerjik Rinitte genellikle çiçek açmayan ve polenleri rüzgâr ile saçılan bitkiler etkendir. Sıklıkla bahar aylarında özellikle bitkilerdeki tozlanma döneminin başlamasıyla üst solunum yollarını etkileyen alerjik rinitin temel belirtileri sık tekrarlayan burun akıntısı-tıkanıklığı ve hapşırık nöbetleridir. Hapşırıklar arka-arkaya 10-20 atak halinde, burun akıntısı ise su gibi olup çok bol miktarda ve devamlıdır. Akıntı olmadığı durumlarda burun içini kaplayan mukozanın şişmesinden olur. Bu durum çok şiddetlenir ve uzun süre devam ederse burun boşluğuna açılan yüz sinüslerinin kanalları tıkanarak kulak ve baş ağrılarına ve sinüzite sebep olur. Burun akıntısı da oldukça tipiktir. Çocuğun çeşitli mimiklerle burnunu açmaya çalışması ve kaşıması ‘’alerjik selam’’ olarak isimlendirilir. Alerjik rinit, göz sulanması ve kaşıntısı gibi göz alerjileri ile birlikte görülebilir. Bazen damakta ve genizde akıntı veya kaşıntı hissedilebilir. Alerjik rinit çoğunlukla soğuk algınlığı ile karışabilen bir hastalıktır. Eğer bulgular ilkbahar ve yaz aylarında başlayıp, üç haftadan fazla sürüyorsa ve iyileşme eğilimi göstermiyorsa, alerjik rinit şüphesi kuvvetlenir. Klasik alerjik rinit tedavisi yerine bu hastalığın da fonksiyonel tıp tedavi yaklaşımı ile kalıcı çözüme ulaşabileceği akılda tutulmalıdır” dedi.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder