Zorbalığa dur diyoruz!
Mersin Sondakika

Zorbalığa dur diyoruz!

Mezitli İmam Hatip Ortaokulu ve Kuyuluk Belediye Ortaokulunun kurucu ortak olduğu ‘Zorbalığa Dur de Akranlarınla El Ele’ eTwinning Projesi kapsamında, gazeteci- yazar Dursun Ege Göçmen ile çevrim içi söyleşi yapıldı.
Bu haber 2022-04-24 01:20:49 eklenmiş

 

Zorbalığa dur diyoruz!

 

Mezitli İmam Hatip Ortaokulu ve Kuyuluk Belediye Ortaokulunun kurucu ortak olduğu ‘Zorbalığa Dur de Akranlarınla El Ele’ eTwinning Projesi kapsamında,  gazeteci- yazar Dursun Ege Göçmen ile çevrim içi söyleşi yapıldı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

 

Akran zorbalığı konusuna dikkat çekmeyi amaçlayan proje kapsamında, ortaokul öğrencileri akran zorbalığı konulu “Vur Patlasın Çal Oynasın Orkestrası” adlı kitabı okudular ve kitabın yazarı gazeteci- yazar Dursun Ege Göçmen ile çevrim içi ortamda bir araya geldiler.

Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide kitaptan yola çıkılarak okullarda karşılaşılan zorbalık durumları üzerine sohbet edildi. Gazeteci- yazar Dursun Ege Göçmen, öğrencilerin kitaba ve kitap yazma sürecine de ilişkin sorularını da cevapladı. Oldukça verimli ve eğlenceli geçen söyleşiye Mezitli’den proje ortağı okullar: Mezitli İmam Hatip Ortaokulu, Kuyuluk Belediye Ortaokulu, Mezitli Kale Ortaokulu, Davultepe Atatürk Ortaokulu, Şehit Fatih Soydan Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

“Zorbalığa Dur De Akranlarınla El Ele eTwinning Projesi” Aralık 2021’de başlayıp Nisan 2022’de tamamlanması beklenen, Azerbaycan Sumgayıt’tan da ortakları bulunan uluslararası bir projesi olarak dikkat çekiyor.

Projenin hedef kitlesi, ortaokul öğrencileri. Projede okullarda sıklıkla karşılaşılan akran zorbalığı konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve zorbalığa maruz kalan öğrenciler için iletişim odaklı çözümler sunmak hedefleniyor. Okulların rehber öğretmenleri ile iş birliği içinde yürütülen projede, konuyla ilgili drama çalışmaları, kitap okuma etkinlikleri, alanında uzman kişilerle yapılan söyleşiler, öğrenciler tarafından tasarlanmış dijital oyunlar gibi etkinliklere yer veriliyor. Ayrıca siber zorbalık konusu kapsamında 8 Şubat Güvenli İnternet Günü için çevrim içi toplantı yapılarak, öğrenciler bilgilendirildi.

Gazeteci- Yazar Dursun Ege Göçmen Kimdir?

Aydın’ın Söke ilçesinde doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi. Uzun yıllar çeşitli televizyonların haber ve program bölümlerinde çalıştı. Çocuk ve gençlik edebiyatı alanında eserler yayınladı. Sekiz kitabı bulunan Göçmen’in yetişkinlere yönelik yazdığı iki tiyatro eseri de bulunuyor. Evli ve bir çocuk annesi olan yazar, İstanbul’da yaşıyor. Yazarın bilinen diğer kitapları: Canı Sıkılan Çocuk, Canı Sıkılan Çocuk Ege’de, Bilmecenin İzinde Maceranın Peşinde.

 


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder