Peker’den 23 Nisan mesajı
Mersin Sondakika

Peker’den 23 Nisan mesajı

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı İl Sekreteri Kenan Peker'den 23 Nisan mesajı.
Bu haber 2022-04-24 01:19:55 eklenmiş

 

Peker’den 23 Nisan mesajı

 

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı İl Sekreteri  Kenan Peker'den  23 Nisan mesajı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Kenan Peker mesajında; Türk Milletinin bu tarihi gün vesilesi ile hep bir ağızdan haykırdığı vatan ve istiklal aşkının gelecek güzel günlerin de müjdecisi olduğunu vurguladı.

Peker; büyük bir kurtuluş mücadelesini sürdürürken, milletin vicdanı ve sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak aynı çatı altında birleştiren ve bu tarihi, Türkiye ve dünya çocuklarına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gaziler ile görev yapmış milletvekillerini rahmet ve saygı ile andığını dile getirdi.

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Kenan Peker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, milli bağımsızlık yolunda, milli egemenliğin kayıtsız şartsız ilanının 102. yılıdır. Milli iradeyi her şeyin üzerine koyan bu adım;  yolumuza bugün de ışık tutan birçok değerin kaynağıdır. Milletin olduğu yerde, hiçbir gücün ve vesayetin tanınmayacağının hükmüdür.  23 Nisan 1920 tarihi, bununla birlikte; bu vatanın kimlerin omuzlarında yükselip güçleneceğini de işaret etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gelecek nesillerin omuzlarında daha da yükselecektir. Bugün çocuklarımıza aşılayacağımız değerler, onlara vereceğimiz emek; daha güçlü bir Türkiye, huzur ve barış dolu bir dünyanın tesisi için çok önemlidir.’’ dedi.  

Türk milletinin her tarih yazışında gücünü, bağımsızlık ve vatan aşkından aldığını dile getiren AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Kenan Peker, ‘’Milli Kurtuluş Savaşı’nı verirken de milletin sesi ve sinesinin yegâne çatısı olan TBMM’yi ve Cumhuriyet’i kurarken de tüm kapıları açan bu aşkın gücü olmuştur. Aynı güç; şehit ve gazilerimizin kanları ve inançlarının eseri olan ay yıldızlı bayrağımızın altında, yedi cihanın imrendiği birlik ve beraberliğimizi her şartta koruyabilmemizin de en büyük dayanağıdır. Bugün eğer 83 milyon bir olabiliyorsak bundandır ve bunu başardıkça da sırtımız yere gelmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramlarını tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum.’’ dedi.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder