Mersin’de Paskalya
Mersin Sondakika

Mersin’de Paskalya

Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde Paskalya kutlamalarında Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roshan Corderio, duaları barış ve sevgi için okudu.
Bu haber 2022-04-18 14:44:38 eklenmiş

 

Mersin’de Paskalya

Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde Paskalya kutlamalarında Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roshan Corderio,  duaları barış ve sevgi için okudu.

GÜNAYDIN MERSİN

Hazreti İsa’nın ölümü ve dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramında, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Hıristiyan alemi için önemli günler arasında yer alan Paskalya Bayramı nedeniyle düzenlenen ayinde renkli görüntüler yaşandı, katılımcılar birlik ve beraberlik mesajı verdi.Paskalya Bayramı kutlamalarına, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen,  CHP İL Başkanı Adil Aktay, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, HDP İl eş Başkanları Bedriye Kuş, Hoşyar Sarıyıldız, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Dutar, Ak Parti İl Başkan yardımcısı Mehmet Özgenç, ABF inanç Kurulu ve AKD Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Halkların Demokratik Kongresi Ahmet Tekir, Aynur Şahin VE Hıristiyan cemaati katıldı.

Ruhani Reis Peder Roshan Corderio eşliğinde yapılan ayinde, Mariusz Dunaj eşlik etti.

Düzenlenen ayinde mumlar yakıldı, dualar edildi ve ilahiler okundu.

Peder Roshan Corderio, “Savaşların son bulmasını istiyoruz. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bizim barışa ve sevgiye ihtiyacımız var. Tanrının buyruklarından biride, ‘Birbirinizi sevin. Size kötülük edenleri bağışlayın’dır. Savaşlar bitsin, dostluk, kardeşlik, sevgi egemen olsun” dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder