Yoga özgürlüğe giden bir yoldur!
Mersin Sondakika

Yoga özgürlüğe giden bir yoldur!

Yoğa eğitmeni Hilal Ekin, “ Yoga, fiziksel ve zihinsel iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersiz şeklidir” dedi.
Bu haber 2022-04-17 23:48:14 eklenmiş

 

Yoga özgürlüğe giden bir yoldur!

 

Yoğa eğitmeni Hilal Ekin, “ Yoga, fiziksel ve zihinsel iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersiz şeklidir” dedi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Yoğa eğitmeni Hilal Ekin, “ Yoga, stresi azaltmak, sağlıklı kalmak, güç ve esnekliği artırmak için tasarlanmış bir dizi hareket, nefes egzersizleri ve meditasyon içerir” dedi.

Ekin, “Amacı zihin ve bedende farkındalık ve uyum sağlamaktır. Eski bir gelenek olan yoga pratiği birçok zihinsel ve fiziksel fayda sağlar. Kasları güçlendirir, solunum sistemini ve kalp sağlığı destekler, bağımlılık tedavisine yardımcı olur, stres, kaygı, depresyon ve kronik ağrıları azaltır, uyku düzenlerini iyileştirir, yaşam kalitesini arttırır. Birçok ülkede çeşitli şekillerde uygulanan yoga, Batı’da bütüncül bir yaklaşım olarak tamamlayıcı ve alternatif tıp türü olarak kabul edilmektedir. Yoga duruşları bedeni hem güçlendirir hem de esnetir. Duruşları yapabilmek için çok esnek ya da çok güçlü olmak tek başına yeterli değildir. Esneklik ve güç arasında sağlam bir denge kurabilmek gereklidir. Güçlü olmayan esnek bir beden yaralanmaya, sakatlanmaya açıktır. Esnek olmayan güçlü bir beden ise katıdır, serttir. Güç ve esneklik bedenin ihtiyaç duyduğu iki haldir. Yoga yaparken bedenimizde esneyen ve güçlenen sadece kaslarımız değil, aynı zamanda organlarımızdır da. Yoga duruşları, iç organlarımız için adeta bir masaj görevi görür. Midemiz, kalbimiz, böbreklerimiz, akciğerlerimiz vs. yoga pratiğimiz sırasında esner, genişler, rahatlar, güçlenir, sağlıklı bir biçimde kapasiteleri artar. Bizlerin hem kendimize dönmemize, hem dünyaya açılmaya, güçlenmeye, ezberimizin bozulup konfor alanlarımızdan çıkmaya, hayata değişik noktalardan bakmaya ve dinlenmeye ihtiyacımız var. Yoganın en müthiş yönü ise şefkatli ve bilinçli ellerde bedenin tüm ihtiyaçlarını karşılamasıdır” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder