Güneş gözlüğünde kalite önemli
Mersin Sondakika

Güneş gözlüğünde kalite önemli

Bahar aylarının gelmesi ve havaların da iyice ısınmasıyla, güneş gözlüklerinin de önemi arttı.
Bu haber 2022-04-12 00:28:21 eklenmiş

 

Güneş gözlüğünde kalite önemli

 Bahar aylarının gelmesi ve havaların da iyice ısınmasıyla, güneş gözlüklerinin de önemi arttı.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Mersin Optisyenler ve Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, güneş gözlüklerinin her zaman takılması gerektiğini söylerken, güneş gözlüklerinin kalitesinin de sağlık açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Mersin Optisyenler ve Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan,  özellikle güneşin oldukça etkili olduğu sıcak mevsimlerde güneş gözlüğü takmanın sağlık açısından büyük önem taşıdığını dikkat çekerek, “Sağlık açısından güneş gözlüğü çok önemli. Günümüzde ozon tabakasındaki delikte genişleme yaşandıkça tehlike büyüyor, gözde korneada çok ciddi tahribatlar neden oluyor. Güneş gözlüksüz dışarıya çıkmayın. Sağlıksız güneş gözlüklerini hiç kimse kullanmasın. İşportadan gözlük alıp gözünüze takmayın. Faydasından daha çok zararı vardır. Çok kısa sürede katarakt riski oluşur, körlüğe kadar giden tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Güneş gözlükleri aslında sadece bir aksesuar değil, hayatımızın her noktasında olması gereken bir unsurdur. Güneş gözlüğünü sadece güneşte değil gölge alanlarda da kullanmamız gerekiyor. Çünkü gelen UV ışınları her yansımada bizim gözlerimize zarar veriyor. Katarakın en büyük sebeplerinden biri güneştir. Bundan dolayı da sadece yaz aylarında değil kış mevsiminde de güneş gözlüklerini kullanmamız gerekiyor. Ancak kullandığımız güenş gözlüğüne de dikkat etmeliyiz. Hiçbir koruyucu özelliği olmayan, kalitesiz güneş gözlükleri göz sağlığı açısından oldukça zararlı. Bu nedenle güneş gözlükleri optikçilerden alınmalı” dedi.

“GÖZLÜK ÇEŞİTLERİMİZ VAR”

Yakan, “Çok geniş bir yelpazede gözlük çeşitlerimiz var. Pek çok markanın gözlüğü mevcut, çok kaliteli camlarımız var. Model olarak da çok geniş çeşitlerimiz var. Göz sağlığı çok önemli olduğu için bizim kullandığımız camlar tamamen ultraviyole ışınlarını kırıcı özelliğe sahiptir. Güneş gözlüklerinin fiyatları da minimum 200-250 TL’den başlayıp 13-15 bin liraya kadar modeller var” diye konuştu.

Bu senenin trendleri konusunda da konuşan Yakan, “Kadınlarda bu dönemde kedi modellerimiz, erkeklerde ise kemik, metal, klipsli modeller revaçta. Güneş gözlüğü fiyatları 300 TL’den başlayarak artıyor. Belli bir sınırı yok. Markası, modeline göre değişiyor” şeklinde konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder