Hıristiyan Alemi Tarsus’ta buluştu
Mersin Sondakika

Hıristiyan Alemi Tarsus’ta buluştu

Kültür Bakanlığı’ndan alınan özel izinle, tarihi Saint Paul Kilisesi'nde düzenlenen ayini, Anadolu Episkoposu Mgn Paolo Bizzeti ve İstanbul Episkoposu Mgn Massimiliano Palinuro yönetti.
Bu haber 2022-04-02 00:53:24 eklenmiş

 

Hıristiyan Alemi Tarsus’ta buluştu

 Kültür Bakanlığı’ndan alınan özel izinle, tarihi Saint Paul Kilisesi'nde düzenlenen ayini,  Anadolu Episkoposu Mgn Paolo Bizzeti ve İstanbul Episkoposu Mgn Massimiliano Palinuro yönetti.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Tarihi buluşmada, farklı ülkelerden konuk gençlerin yanı sıra Mersin, Tarsus ve Hatay’dan Hıristiyan vatandaşların katıldığı ayinde dualar ve ilahiler okundu. Saint Paul Kilisesi'nde düzenlenen ayine, ,  Anadolu Episkoposu Mgn Paolo Bizzeti ve İstanbul Episkoposu Mgn Massimiliano Palinuro yönetirken, Mersin Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Peder Roshan Corderia, Antakya Kilisesi Pederi Antuan Ilgit katıldı. Saat: 11.00’da  cemaatin katılımıyla düzenlenen ayinde, din adamları İncil'den dualar okudu. Ayinden sonra ise, törene katılanlara ekmek ve şarap ikram edildi. Konuşmalarda, barış ve hoşgörü mesajları verildi. Ayinde Türkçe dualar da okundu. Anadolu Episkoposu Mgn Paolo Bizzeti törenden sonra yaptığı konuşmada, Saint Paul'un yaşadığı kentte onun adını taşıyan Saint Paul Kilisesi'nde, ibadet etmenin kendilerine büyük bir huzur verdiğini söyledi.

Bizzeti, “Komşularımız Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hepimizi derinden üzmekte. Kardeş iki ülkenin savaşında, daha fazla insan ölmeden son bulmasını diliyoruz. Tanrı her zaman birbirimizi sevmemizi istemiştir. Bu yüzden dünyada kötülüğü yenmenin tek yolu Tanrıya inanmak, ona güvenmek ve onun dediği gibi birbirimizi sevmek” diye konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder