“Oyalama değil, somut adımlar istiyoruz”
Mersin Sondakika

“Oyalama değil, somut adımlar istiyoruz”

Sağlık örgütleri, Şehir Hastanesinde bir araya gelerek, eylem yaptılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya cevap veren sağlık örgütleri, “Oyalama değil, somut adımlar istiyoruz” dediler.
Bu haber 2022-03-16 01:23:56 eklenmiş

 

“Oyalama değil, somut adımlar istiyoruz”

 

Sağlık örgütleri, Şehir Hastanesinde bir araya gelerek, eylem yaptılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya cevap veren sağlık örgütleri, “Oyalama değil, somut adımlar istiyoruz” dediler.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Şehir Hastanesinde Sağlık Örgütleri adına, Mersin Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyesi Uzm Dr Ayşe Jini Güneş Keskin basın açıklamasını okudu.

Çarpıcı başlıkların olduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlıkçılar için yaptığı açıklamaya tepki gösterdiler.

Açıklamada, “Binlerce hekim ile birlikte aylardır yürüttüğümüz mücadelemiz 14-15-16 Mart Büyük G(ö)REV’i ile sadece hekimler, sağlık çalışanları tarafından değil toplumun tüm kesimleri tarafından ilgiyle izlenen ve desteklenen toplumsal eylem halini almıştır. Eylemlerimizin etkisi yönetenleri taleplerimize yönelik değerlendirme yapmaya zorunlu kılmıştır. Bu çerçevede önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılmıştır. Yapılan açıklamada bakanın bizzat kendi mektubunda düzenlemelerin aslında çok kolay yapılabileceği söylense de bugün itibari ile henüz somut bir adımın olmadığını görüyoruz. Bugün yapılan açıklama niyetin ötesine geçememiştir.2021 yılı Aralık ayında mecliste kabul edilen düzenlemenin iktidar partisi tarafından geri çekildiğini biliyorken, yapılan niyet beyanlarını somut adım olarak değerlendirmiyoruz.   Aylardır emekli hekim ücretlerini de etkileyecek 7200 ek gösterge talebimizin dikkate alınmaması bile, açıklanan niyetlerin bizler için yetersiz kalacağını ve adeta bir oyalama olduğunu kanıtlar niteliktedir. Malpraktis ve şiddet yasasına yönelik yapılan açıklamaların, uzun süredir yaptığımız önerilerle uyumlu olduğu görülmektedir. Bu yasal sürece yönelik gözümüzün meclisin üzerinde olduğunu ve düzenlemelerin acilen meclis gündemine getirilmesini beklediğimizi, istediğimiz çerçevede yasalaşması halinde olumlayabileceğimizi şimdiden kamuoyuna açıklıyoruz. “Ben hekimlere iğne bile yaptırmam”, “hekim efendi dönemi bitti”, “gidiyorlarsa gitsinler” açıklamalarından hekimliğin değerini bilen açıklamalara gelmeyi önemli bulmakla birlikte, Cumhurbaşkanının hekimlere yönelik bir özür borcu olduğunu hatırlatmayı da tarihsel ve mesleğimize meslektaşlarımıza yönelik bir sorumluluk olarak görüyoruz.  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından özlük haklarımızı “iyileştirme” vaadiyle yapılan açıklamalar sorunlarımızı çözmekten uzaktır. Pandemide on binlerce insanımızı, yüzlerce hekimi ve sağlık emekçisini kaybetmemize neden olan, hekimlerin ve diğer sağlık emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını çekilmez hale getiren bu sağlık sisteminin hala savunulması niyetler konusunda aklımızdaki soru işaretlerinin daha da artmasına neden olmaktadır. Sonuç olarak tüm sağlık örgütleri ile ortak aldığımız 3 günlük “G(ö)REV” eylemini 15 ve 16 Mart 2022 tarihlerinde daha da büyüterek yaşama geçireceğiz.  Bu anlayışla hekimleri ve diğer sağlık emekçilerini dayanışmayı ve mücadeleyi, halkımıza da bizimle olan birlikteliği büyütmeye davet ediyoruz” denildi.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder