“En iyi narkotik polisi anne”
Mersin Sondakika

“En iyi narkotik polisi anne”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği bu kez de uyuşturucu ile mücadele konusunda annelerle, narkotik polislerini buluşturdu.
Bu haber 2022-03-16 00:39:19 eklenmiş

 

“En iyi narkotik polisi anne”

 

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği bu kez de uyuşturucu ile mücadele konusunda annelerle, narkotik polislerini buluşturdu.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Müdürü Esra Alkan, uyuşturucu ile mücadele konusunda özellikle anneleri bilinçlendirme adına böyle bir etkinliğe destek verdiklerini söyledi.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği, sosyal etkinliklere imza atmaya devam ediyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesini tanıtmak için kurumlarla yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nde eğitim semineri verildi.

Faaliyet kapsamında, anneler aracılığıyla, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan, çocuğa müdahale edilmesi yer alıyor. 2020 yılında başlatılan proje ile annelere, narkotik maddelerin ve etkilerinin tanınması, mücadele yöntemlerinin bilinmesine yönelik eğitimlerde veriliyor.

Mersin Narkotik Şube eğitim sorumlusu Fikret Özlü, “İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek, mücadelede annelerin farkındalığının artırılması ve anne duyarlılığından hareketle, güvenlik kuvvetlerine katkı vermek amacıyla,  81 ilde başlatılan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi toplantısı bu kez de Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nde gerçekleştirdik. Bu eğitimlere ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

“FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Müdürü Esra Alkan,”Kuruma,  kursa gelen annelere her ay bir konuda eğitim vererek, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalardan biri de “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi. Mersin Narkotik Şubenin bu konudaki hassasiyetle yürüttükleri çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz. Bir evladı en iyi tanıyan annedir. Onun için anne,babanın duruşu, tutumu ve söyleyecekleri bizim için çok kıymetlidir. Hepimiz genç olduk, hepimizin genç evlatları var” dedi.

Eğitimin ardından anneler, Fikret Özlü ve Esra Alkan’a hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

 


ETİKETLER :
Diğer ASAYİŞ haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder