‘Her alanda kadınlara ihtiyacımız var’
Mersin Sondakika

‘Her alanda kadınlara ihtiyacımız var’

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bu haber 2022-03-08 01:26:17 eklenmiş

 

‘Her alanda kadınlara ihtiyacımız var’

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Ülkemizin çok önemli bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu, “Maalesef ekonomik, sağlık, siyasal açıdan üst üste krizler yaşıyoruz. Tüm bu sıkıntıların aşılması için kadınların daha fazla siyasette ve sosyal yaşamda olmasına ihtiyacımız var” dedi.

‘KADINLAR OLMADAN YENİ BİR SİYASİ KÜLTÜR OLUŞTURAMAYIZ’

Partinin kuruluşundan itibaren ‘Siyaset sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir’ dediklerini hatırlatan Başkan Cenkcimenoğlu, şu ifadeleri kullandı, “Partimizin hedefi kadınlarımızı; güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmektir. Eşitlik, özgürlük ve adalet kavramlarını esas alan, kadınlar ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımlarını ifade eden ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ temel ilkemizdir. Ülkemizin ekonomik kalkınmasını sürdürülebilir kılmak için, ülke nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların rolünün çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kadınlarımızı daha çok yönetimin içerisinde yer alması için projelerimizi hazırladık. Parti tüzüğümüzde belirlediğimiz %35 cinsiyet kotasıyla katılımcılığı güvence altına aldık. Çünkü siyasetin kadınlara ihtiyacı olduğu fikrinden hiçbir zaman ayrılmadık. Türkiye'yi en iyi şekilde yönetmenin yolunun, kadın-erkek bir arada olmaktan geçtiğini biliyoruz. Kadınlar, siyasetin kurucu unsuru haline gelmeden yeni bir siyasi kültür oluşturamayacağımızı da biliyoruz”

‘UZLAŞMACI BİR SİYASAL KÜLTÜRÜ YERLEŞTİRMELİYİZ’

Türkiye’de kadın denilince ilk akla gelen şeyin şiddet ve cinayet olduğuna üzülerek tanık olduklarını belirten Başkan Cenkcimenoğlu, “Siyasetin; kadınların empati kurma yeteneği ile nezaket diline, çatışmayı değil müzakere ve uzlaşmayı önceleyen yaklaşımına her zamankinden daha fazla ihtiyacının olduğu bir dönemden geçiyoruz. Demokrasinin kurumsallaşması için öncelikle uzlaşmacı bir siyasal kültürü yerleştirmemiz gerekiyor. Şiddetten ve baskıdan kurtulmak için demokrat bir kültür oluşturmak gerekiyor. Bu hedeflerimizi, önce DEVA Partisi içinde sonra da ülke yönetiminde kadın-erkek yan yana çalışacağımıza, başaracağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşünce ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" dedi.


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder