Yazıları ile hayat veriyor
Mersin Sondakika

Yazıları ile hayat veriyor

Zaman zaman Mersin’de kitaplarını imzalayan ve söyleyişiler yapan yazar ve senarist Nazan Arısoy, yazdığı kitaplarla aşkı ve sevgiyi anlatırken, okuyucularını da farklı dünyalara da götürüyor.
Bu haber 2022-03-08 00:58:53 eklenmiş

 

Yazıları ile hayat veriyor

 

Zaman zaman Mersin’de kitaplarını imzalayan ve söyleyişiler yapan yazar ve senarist Nazan Arısoy, yazdığı kitaplarla aşkı ve sevgiyi anlatırken, okuyucularını da farklı dünyalara da götürüyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

Arısoy, “Yağmur’dan sonra Deniz” kitabım, aşk mutlaka her insanın mükâfat olarak yaşayacağı ödülüdür inanışıyla yazıldı.  İki insanın aslında yaşamadığının farkına varmasının ardından ikinci kez hayata tutunma arzusu ve sonrasında gelişen olayların anlatıldığı buram buram aşk kokan bir kitaptır” dedi.

Arısoy, “Ortaokul yıllarımdan itibaren hikâye yazarlığına başladım. Babam gazeteciydi ve kendisine ait yerel bir gazetesi vardı. Arkası yarınlı hikâyeler ile köşe yazarlığı sürecim babamın gazetesinde yazmakla başladı.  Hikâyelerimden ödüller almaya başlayınca, yazdıkça biriktirme kararı aldım ve bir gün ilk kitabım oluştu. “İlginç adamlar ve Kadınları” Dinlediğim insan öykülerinden çıkan hayali kahramanlara yaşatılmış ama gerçek hikâyelerden oluşuyor.  Tesadüf Serisi olarak yazdığım “AhSEN ve “Beni Seveceksin” kitaplarım ise hayatta tesadüf diye bir şeyin aslında var olup olmadığı tartışmasına son vermek için hatta tesadüf diye nitelendirilen yaşananların zamanı geldiğinde akışıyla sürdüğünü anlatan sıra dışı öykülerden oluşuyor. Tesadüf Serisi diye adlandırdığım kitaplar aslında bir seri değil yani hikâyeler birbirinin devamı değil.  Tamamen farklı konu içerikleri vardır ancak insanların tesadüf olarak nitelediği beklenmedik olaylar zinciri sonrası yaşanan olayların anlatılmasıdır.

“Yağmur’dan sonra Deniz” kitabım, aşk mutlaka her insanın mükâfat olarak yaşayacağı ödülüdür inanışıyla yazıldı.  İki insanın aslında yaşamadığının farkına varmasının ardından ikinci kez hayata tutunma arzusu ve sonrasında gelişen olayların anlatıldığı buram buram aşk kokan bir kitaptır.

Biyografik romanlarım “Piraye’de Nazım olmak” , Nâzım Hikmet’in büyük aşkı Piraye’sinin yüreğinden bakınca Nazım nasıl bir insandır, nasıl sever, sevdirir anlaşılsın diye yazıldı.  “ Frida Kahlo” hayatındaki tüm acıları ve gri, karanlık anıları canlı renklerle tablolarında anlatan muhteşem bir ressamdır. Gerçek bir başarı öyküsüdür. Hayatımızda sahip olduklarımıza değer vermemizi sağlayan, sahip olamadıklarımıza karşı kendimizi kontrol etmemize, yargılamamıza, kendimizde yaşayan doğrulara yönlenmemize yardımcı olan bir kitaptır.  Milena’dan Mektup Var!” kitabımda ise dünyaca ünlü yaza Franz Kafka’nın meşhur sevgilisi Milena’dan bakınca hayatı nasıldı, nasıl bir sevgiliydi ve aralarında ilişkinin asıl teması aşk mıydı yoksa birbirlerine tutunup yaşama mücadelesini mi paylaştılar sorularına cevap verdim.  Aşk’a Kadar Kapalıyız” kitabımda ise insanların yaşadığı duygularla yansıttıklarının arasındaki farkı göstermek, maskelerinin altındaki gerçekliklerine ayna tutmak için anlattığım üç farklı aşk hikâyesi var. İnsan yüreğine ayna olan kitaplar yazmaya gayretli, kusurlarımızı hatırlatıp şükretme ve tevekkül ile mutluluğa giden yola ışık tutmaya hevesli, bunu insani görev edinmiş âşık bir yoldaşım. Hem yaren, hem de sırdaşım. Bu düşünce içerisinde daima yeni projelerim olacak.

Yeni kitabım “Böyle Aşkın Izdırabını…” hem bireysel kimliğinize hem ilişkilerinize ayna tutacak bir kitap oldu” dedi.

AİLE VE EVLİLİK DANIŞMANIYIM

Yazmak dışında başka çalışma alanlarının olduğuna dikkat çeken Yazar Arısoy, “Kendimizi keşfetmenin yollarını deneyimlemeliyiz inancındayım. Yaratıcılığımızı arttıran ve üretebileceğimizi bize gösteren her faaliyet mutluluk verir. Yaratıcı Yazarlık Eğitimi ile kazanımlarımız çoğalıyor. Yazmak için gerekli teorik bilgileri aldığınız gibi kaliteli sosyalleşme ile kişisel keşfinizde hız kazanıyorsunuz.Terapötik Yazı Atölyesi ile pozitif psikoloji teknikleri kullanarak yazı ile ruhsal sıkışıklıklarımızdan kurtuluyoruz. Derin Okuma Atölyeleri ile okuduğumuz kitapların ve yazarların analizlerini yapıyor kaliteli hobi edinmiş oluyoruz. Okuma alışkanlığımızı güçlendirecek bir çalışma yapıyoruz. Yine pozitif psikolojiyi amaç edinmiş doğa kampları organize ediyoruz. Aynı zamanda Aile ve Evlilik Danışmanıyım. İhmal ve istismara uğramış bireylerin yeniden topluma kazandırılmasıyla ilgili faaliyetlerde görev alıyorum. Çocuk ve kadın psikoloji benim için en önemli konu. Toplumu yaratan kadındır. Mutlu kadın; mutu toplum, mutlu çocuktur. Bu yüzden psikolojik anlamda yaşamsal dokunuşlar yapmak benim adıma gerçek tatmin yaratıyor. İnsanların ilişkilerini düzeltecek, onları mutluluğa götürecek yolda çeşitli yöntemlerle onlara yol arkadaşı olmak son derece memnuniyet verici oluyor. Kitaplarım da aynı amaca hizmet etmek için şekil alıyor zaten. İnsanları mutlu görmek bir insanın en yüce mutluluğu bana göre. Tabii ki kendi mutluluğunu da önemseyerek, insan olmaktan vazgeçmeden başka insanlar için çaba içinde olmak değerli” diye konuştu.

SENARYO DA YAZIYORUM

Kitaplarından esinlenerek, senaryoda yazdığını ifade eden Arısoy, “ Evet. Kadınların hakiki iç dünyalarını anlatan “Kadın Kafası” adında sevgili dostum aktör İrfan Kangı’nın yazmış olduğu tiyatro oyunundan uyarlama bir romantik komedi film senaryosu yazdım. Yakın zamanda çekimleri başlayacak olan keyifli bir sinema filmi projesi oldu. “Anlaşma Anlaşmadır” adında hikâyesi yapımcı Ulaş Çobancı’ ya ait keyifli bir romantik komedi filminin senaryosunu da tamamladım. Onun da çekimleri “Kadın Kafası” nın ardından başlayacak. “Yağmur’dan Sonra Deniz” adı romanımdan uyarlama aşk kokulu romantik bir filmin senaryosunu da bitirdim. Yaz aylarında çekime başlayacağız. Proje çok. Yavaş yavaş beyaz perde ve televizyon izleyicileriyle de buluşacağım” şeklinde konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder