Lazerle genital estetik
Mersin Sondakika

Lazerle genital estetik

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Atıl Aktaş, lazerle genital estetik üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2022-03-05 00:22:55 eklenmiş

 

Lazerle genital estetik

 

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Atıl Aktaş, lazerle genital estetik üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Aktaş,“Lazerle vajina daraltma, sıkılaştırma, vajina rejuvenasyon(gençleştirme) ameliyatları; yurtdışında uzun süredir başarıyla uygulanan, ülkemizde de son yıllarda oldukça popüler olmaya başlayan, cerrahi bir işlem olmadığı için riskleri son derece az olan ve oldukça başarılı sonuçlar veren yöntemlerdir” dedi.

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Atıl Aktaş, “Ağrısızdır, narkozsuz, ayaktan, tek seansla  uygulanır ve kesi olmadığından kanama, dikiş açılması, doku kaybı, mikrop kapma, sinir kesisisine bağlı hassasiyette azalma ve hissizlik gibi olumsuz durumlar görülmez” dedi.

Aktai, “Vajinalkanal en dıştan, rahimağzınakadarbütüntabakalarıboyuncaiçtendışadaralıpsıkılaşır. Bu nedenlegerçekbirvajinaldaralmavesıkılaşmasağlanır.Orgazmnoktasıolan G noktasının da güçlenmesivesürtünmeninartmasınedeniylekadındaveerkektecinseltatmindeciddiartışgörülür.

Ameliyattan çekinen veya genel anestezi uygulanamayacak hastalarda da iyi bir seçenektir. Lazer uygulanan hastalar işlemden sonra günlük yaşamlarını sürdürebilirler. Çalışan kadınlar öğle arası tatillerinde bile işlemi gerçekleştirip sonra çalışmaya devam edebilirler.  Hastanede yatmak gibi bir zorunluluk yoktur” diye konuştu.

VAJİNA NEDEN GENİŞLER?

Vajinanın genişlemesi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Aktaş,” Vajina; kadınlarda cinsel ilişkinin gerçekleştiği organdır ve kas- bağ dokusundan oluşmuştur. Ortalama 8 -10 cm arasında uzunluğu vardır. Yıllar içinde kas – bağ dokusunun direncinin kaybı sonucunda oluşan vajinal genişleme; hem kadında, hem de erkek partnerdecinsel hazzı olumsuz yönde etkiler. Bu da zamanla cinsel ilişkiden soğumaya, cinsel isteksizlik sorununa, Anorgazmi (orgazm olamama) problemine dönüşebilir. Hatta cinsel sorun zamanla büyüyerek bir evlilik problemine dahi dönüşebilir.  Vajina en sık olarak yapılan doğumlar sonrasında genişlemektedir. Ayrıca vajina genişlemesini sağlayan veya kolaylaştıran başka faktörlerde vardır: İlerleyen yaş, sık cinsel ilişki, kürtaj, düşük yapma, sigara kullanımı, aşırı kilo alma ve çok hızlı kilo verme, ailesel yatkınlık gibi. Çok genç hastalarda da yapısal olarak, genetik özellikler nedeniyle vajina genişliği görülebilir. Lazerle vajinal daraltma bu hastalarda da çok iyi sonuç vermektedir. Lazerle vajinal daraltmada; bu bölge için özel tasarlanmış, özel modda çalışan lazerler vardır.  Lazer uygulamasındaki amaç vajinanın azalan ve güçsüzleşen bağ dokusunun yenilenmesidir. Lazer ışığı sayesinde vajinadaki bağ dokusu uyarılarak büyümekte, yeni kolajen lifleri oluşmakta, o bölgede kan dolaşımı artmakta, böylece dokuda yeniden bir canlanma oluşmaktadır. Kişinin kendi dokusu kalınlaşmakta, sıkılaşmakta ve herhangi bir hissi kaybı olmadığı gibi, cinsellikten alınan haz oldukça artmaktadır. Lazer vajinal bölgede etkisini ısıtarak gösterir. Herhangi bir yakma, ya da hasar verme söz konusu değildir. Bozulmuş olan kolajen liflerini onarıp, yeniden organize ederek etkisini gösterir” diye belirtti.

LAZER İLE VAJİNAL DARALTMA, SIKILAŞTIRMA, YENİLEME KİMLERE YAPILABİLİR?

Aktaş, “Cinsel ilişkide mekanik etkinin azalmasına bağlı olarak haz hissedemeyen, orgazm sorunu yaşayan kadınlarda, menopoz döneminde bağ dokusu elastikiyeti azalan ve buna bağlı idrar kaçırma, vajinal kuruluk sorunu yaşayanlarda, sık vajinal enfeksiyon geçirenlerde, ilişki sırasında ağrı, acı sorunu yaşayanlarda, vajinal kuruluk ve yanma sorunu yaşayanlarda, vajinal lazer uygulaması yapılabilir”dedi.

LAZER UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Lazer uygulaması ile hastaları sağlığına kavuşturduğunu vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Atıl Aktaş,” İşlem jinekolojik muayene pozisyonunda gerçekleştirilir. Vajina içerisine yerleştirilen özel spekulumdan lazer aplikatörü yerleştirilerek 5 mm aralıklarla özel modda lazer ışını gönderilir. Vajinal duvarın her noktasına uygulanması sağlanır. İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürer. İşlem sırasında ve sonrasında hastalar herhangi bir rahatsızlık hissetmezler. Lazerler;  vajina daraltma ve yenileme haricinde:

- İdrar kaçırma tedavisi

-Labioplasti (Vajina iç dudaklarının küçültülmesi, güzel bir görünüme kavuşturulması)

- Genital bölge beyazlatma (Genital bölge renk açma)

- Dış genital bölgeye dolgunluk kazandırma (Genital sıkılaştırma)

- Genital siğil tedavisi

- Rahim ağzında yara tedavisi

- Vajinal kuruluk ve cinsel ilişkide ağrı tedavisi

-Doğum lekesi ve çatlaklarının tedavisi

- Kötü ameliyat izlerinin giderilmesi amaçlarıyla da kullanılmaktadır.  Lazerin, özellikle stressinkontinans dediğimiz; öksürünce, hapşırınca, gülünce veya zıplayınca idrar kaçıran hastalarda ki etkinliği, bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Lazerle vajinal daraltma, idrar kaçırma ve diğer estetiktedavileri; yüksek başarı oranı, hasta memnuniyeti nedeniyle ve komplikasyon riski ve yan etkisi bulunmaması nedeniyle de son yıllarda çok popüler olmuşlardır ve bunun özel eğitimini almış doktorlar tarafından başarıyla uygulanmaktadırlar” diye konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer ASAYİŞ haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder