Güçlü saçlar için ''Yeşil çay''
Mersin Sondakika

Güçlü saçlar için ''Yeşil çay''

Kadın saç bakımı uzmanı Baran Şengezer, saçların güçlü ve bakımlı görünmesi için ilk olarak saç derisinin iyi beslenmesi gerektiğini söyledi.
Bu haber 2022-03-05 00:19:47 eklenmiş

 

Güçlü saçlar için ''Yeşil çay''

 Kadın saç bakımı uzmanı Baran Şengezer, saçların güçlü ve bakımlı görünmesi için ilk olarak saç derisinin iyi beslenmesi gerektiğini söyledi.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Şengezer, hava kirliliğinin, yanlış beslenmenin yansıra genetik faktörler ve stres gibi sebeplerinde, saç derisinin sağlığını korumasının zorlaştırdığını ifade etti. Kadın saç bakımı uzmanı Baran Şengezer, kadın ve erkek saçlarının güçlü olması için bazı bitkilerin kullanılması gerektiğini ve bu bitkilerin başında yeşil çay geldiğini söyledi.

Şengezer, “ Antioksidanlar, vitaminler, enzimler, amino asitler bakımından oldukça zengin olan yeşil çayın mucizevi etkisi sadece vücut sağlığına değil, saç sağlığı üzerinde de etkileyici bir rol oynuyor. Bu kapsamda yeşil çay, saç köklerini uyararak ve saç oluşumunu destekleyici bir besindir. Bir çok kişi yavaş uzayan saçlarından şikayet eder. Ne kadar çok bakım uygulasa da saç uzama hızında istediği ivmeyi yakalayamaz. Bu noktada devreye giren yeşil çayın içerisinde bulunan polifenol maddesi, saçların daha hızlı uzamasına destek olur. Saç köklerini besleyip destekleyen yeşil çay, saçların hem hızlı hem de sağlıklı uzamasını sağlar. Kepekler, saçların en büyük korkulu rüyalarından biridir. Hem saç derisinin sağlıksız olduğuna işaret eder hem de estetik açıdan kötü bir görümüm yaratır. Birçok yöntemin yetersiz kaldığı kepek sorununu çözmekse yeşil çay ile mümkün hale gelebilir. Yeşil çay, saç derisini efektif bir şekilde temizler ve besler. Bu sayede saç derisi kuruluğu tedavi ederek kepek sorununu ortadan kaldırır. Saç dipleri, bakteriler için kusursuz bir konaklama alanıdır. Üreyen çoğalan bakteri parazitleri saç köklerini zayıflatarak saç dökülmesine yol açar. Yeşil çay ise saçlardaki istenmeyen misafirleri uzaklaştırarak saç köklerini güçlendirir” dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer MAGAZİN haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder