Şifalı bitkilere talep arttı
Mersin Sondakika

Şifalı bitkilere talep arttı

Kış mevsiminin bu yıl daha sert geçmesi, bir yandan kovid-19 pandemisi, bir yandan gribal enfeksiyonlarda yaşanan artış, şifalı bitkilere olan talebi de arttırdı.
Bu haber 2022-02-24 00:45:05 eklenmiş

 

Şifalı bitkilere talep arttı

 Kış mevsiminin bu yıl daha sert geçmesi, bir yandan kovid-19 pandemisi, bir yandan gribal enfeksiyonlarda yaşanan artış, şifalı bitkilere olan talebi de arttırdı.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Vatandaşlar özellikle enerji veren, hastalıklardan koruyan, vücut direncini artıran bitkisel çaylar için aktarların yolunu tutuyor.

Mersin ve farklı yöresel ürünlerin satışını yaptıkları mağazalarında şifa kaynağı pek doğal ürün bulunduğunu söyleyen Ayhan Can, özellikle kış aylarında bitki çaylarına talebin oldukça arttığını söyledi.

Kışın özellikle Ihlamur, kış çayı, adaçayının çok tüketildiğini kaydeden Can, “Bu tür bitkilerimizin yanı sıra kendi paket çaylarımız da var. Bunları içerisinde zencefil-bal, nane-limon gibi ürünler de yer almakta. Kış aylarında daha çok bunlar tüketiliyor. Soran oluyor ihtiyaca göre getiriyoruz. Ayrıca kışın enerji verdiği için tahin de çok tüketiliyor. Biz tahini kendimiz üretiyoruz. Susamı odun ateşinde kavuruyoruz günlük olarak, orijinal susamdan taze günlük olarak çekiyoruz, hiçbir katkı maddesi olmadan. Tahinin orijinali bu şekildedir. Bazı yerler içine fıstık ilavesi yapıyorlar uygun fiyata mal edebilmek için, insanlar yanılıyor. Bizdeki yerli susamdan imal edilen orijinal ve %100 doğal tahindir. Yapılan bu orijinal tahin pekmez ile karıştırılıp tüketilmesi, doğal enerji kaynağıdır. Pekmezlerin de orijinal olmasına dikkat etmeli insanlar. Biz harnup pekmezi, keçiboynuzu, üzüm, dut pekmezlerini köylerimizden, güvenilir yerlerden temin ediyoruz. Andız pekmezi de corona hastalığı için, özellikle öksürük giderici çam kozalağı pekmezi de bulunduruyoruz. Kışın salep de çok tercih edilen bir ürün. Salep de kendi imalatımız, aynı zamanda imalatçıyız, çoğu ürünümüzü kendimiz yapıyoruz. 80’li 90’lı yıllardan beri yaptığımız bir ürün salep, bunun aynısını başka hiçbir yerde bulamazsınız. Süt tozu, nişasta, orijinal tane salep, tarçın, zencefilden hazırlanıyor. Hem vitamin hem enerji bakımından çok tercih edilebilecek bir ürün” diye konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder