MTSO’dan bir büyük proje daha
Mersin Sondakika

MTSO’dan bir büyük proje daha

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Hizmet Binası çatısı altındaki, “Mersin Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi (Atölye 1886)’nde hayata geçirildi.
Bu haber 2022-02-19 01:28:15 eklenmiş

 

MTSO’dan bir büyük proje daha

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Hizmet Binası çatısı altındaki, “Mersin Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi (Atölye 1886)’nde hayata geçirildi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

İstasyon Mersin, KOBİ’lerin ve girişimcilerin dijital dönüşümünü desteklemek amacıyla yerel eğitim faaliyetleri sunacak.

İstasyon Mersin’in açılışına, Vali Ali İhsan Su, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülten Kış, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ve kent protokolü katıldı.

Mersin’deki farklı topluluklar, STK’lar, işletmeler, girişimciler ve gazeteciler için ortak bir çalışma ve bilgi paylaşım alanı olmayı hedefleyen İstasyon Mersin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Milletlerarası Ticaret Odası (ICC), Habitat Derneği ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile hayata geçirildi. İstasyon Mersin, işletmelerin büyümek için ihtiyaç duyduğu becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. İşletmelerin ve bireylerin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitim, program ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak olan İstasyon Mersin, farklı sosyal grup ve toplulukların bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunuyor.

Vali Ali İhsan Su, bu değişime ve gelişime ayak uydurmanın önemine işaret ederek, “Kodlama, yazılım, yapay zeka, dijitalleşme, yalın üretim, otomasyon gibi konuların her biri günümüzde çok önemli hale geldi. Valilik olarak sektörlerimizle, odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Örneğin kentimizde Teknoloji Geliştirme Bölgemizde yapılan yazılımlar dünyaya pazarlanıyor. Girişimcilik Merkezimiz var. Tarımda da tarım teknoparkı kuruluyor. İnşaat aşaması 3 ay sonra bitecek. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Türkiye'de 3’ncüsü kentimizde kurulan model fabrika uygulamasını da başlattık. Rekabetin çok yüksek olduğu bir dönemde kendimize yer açabilmek için bu çabayı göstermek zorundayız” dedi.

Mersin ekonomisinin dijitalleşmesine ve kapasite gelişimine odaklanan farklı eğitimlere, programlara ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak olan İstasyon Mersin’de verilecek eğitimlerin başında Habitat Derneği’nin girişimcilik, dijitalleşme, dijital pazarlama, finansal okuryazarlık, çocuklar için kodlama, bilgisayar becerileri ve çevrim içi güvenlik eğitimleri yer alıyor. Ayrıca içerisinde bulunduğu Atölye1886’nın da katkılarıyla işletmelerin, girişimcilerin ve girişimci adaylarının gelişen fikirlerini üretebilmesi noktasında da destek sunuluyor.

Lansmanı yapılan İstasyon Mersin’in de, bu çatı altında verilen yeni bir hizmet olduğuna dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Hem kentimizin hem ülkemizin daha ileri gitmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek girişimcilerimizi gerek gençlerimizi bu merkezimizden daha çok faydalanmaya davet ediyorum” dedi. Farklı bir dünyaya hızlı bir dönüşüm olduğunu kaydeden Kızıltan, “İstasyon Mersin, KOBİ’lerin ve girişimcilerin dijital dönüşümünü destekleyecek ve bölgesindeki işletmelerin küresel pazarlara ulaşmalarını sağlayacaktır. İstasyon Mersin, kentimizdeki işletmeleri bir araya getirerek, büyümek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olacak bir merkez olacaktır. İstasyon Mersin, MTSO Aölye1886 desteğiyle kentimize, bölgemize ve ülkemize en önemli katkıyı sağlayacak ve Mersin’i bu yeni çağın dönüşümlerinin merkezi yapacaktır. Bir hizmetimiz daha hayırlı olsun” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihad Lokmanoğlu, “Teknolojinin hıza gelişmesinin yarattığı imkanlar tüm insanları doğrudan etkiliyor. Dijital dünyadaki her gelişmeyi takip ediyoruz. Herkes işini, ticaretini, sosyal hayatını online ortamlarda gerçekleştiriyor. TOBB olarak ülkemizin kalkınması için özel sektörün dijital becerilerinin geliştirilmesi ve yeni nesil girişimciliğin yerleşmesini hedefliyoruz. Bu yönde projeler gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Habitat Derneği’nin ilerleyen dönemlerde de Meta ile iş birliği kapsamında girişimciliği ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü destekleyeceğini dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır,

“Habitat Derneği olarak, hem İstasyon Mersin’in aktif şekilde yaşatılmasında rol alacak, hem de yakın zamanda başlayacak programların ve etkinliklerin yürütücülüğünü üstleneceğiz. Aynı zamanda, İstasyon Mersin ile Anadolu’daki istasyonlar arasında bağlantı kuracağımız bugünün çok önemli bir gün olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Birim Sorumlusu Sezen Yeşil çevrim içi olarak gerçekleştirdiği konuşmasında, İstasyon Mersin ile birlikte, Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçirme hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti. Mersin uydu merkeziyle, Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçirme hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirten Yeşil, “Tüm topluluk merkezlerimizde online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletişim gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz” dedi.

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı da tüm Mersin’i büyük bir teknoparka çevirecek çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söyledi.

 

 


ETİKETLER :
Diğer TEKNOLOJİ haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder