“Çocuk Kalbinde Buluşalım”
Mersin Sondakika

“Çocuk Kalbinde Buluşalım”

“Let’smeet in theheart of a child” “Çocuk Kalbinde Buluşalım” diyen öğretmen ve öğrenciler, “ eTwinning ” projesinde buluştular.
Bu haber 2022-01-26 01:09:28 eklenmiş

 

“Çocuk Kalbinde Buluşalım”

 “Let’smeet in theheart of a child” “Çocuk Kalbinde Buluşalım” diyen öğretmen ve öğrenciler, “ eTwinning ” projesinde buluştular.

 GÜNAYDIN MERSİN

 

Mezitli ve Toroslar ilçelerinde görev yapan 3 öğretmen eTwinning projesinde buluşarak, öğrencilerini kitap okumaya yönlendiriyorlar. “Çocuk Kalbinde Buluşalım”diyen öğretmen ve öğrenciler“eTwinning” projesinde buluştular. Mezitli ve Toroslar ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin yürüttüğü proje, Romanya, Polonya, Zonguldak, Aksaray, Sinop, Denizli, Tokat ve Hatay’dan katılan öğretmen ve öğrencileri biraraya getirdi.Öğretmenler,  öğrencilerini eğlenceli etkinliklerle kitap okumaya yönlendiriyorlar.

Mezitli Muhittin Develi İlkokulu Öğretmeni Nesibe Mat’ın kuruculuğunu üstlendiği projenin ortakları, Yalınayak İlkokulu Müdür Yardımcısı Dilek Er Şentürk ve Anafartalar İlkokulu Müdür Yardımcısı Yüksel Tuncer Han ile birlikte dayanışma içinde yürüttükleri uluslararası projenin otağı öğretmenler,öğrencilerinin,Edmondo De Amicis’in Çocuk Kalbi kitabını okuyarak etkinliklerle yaratıcı ve etkin okuma gerçekleştirmekle beraber, Web 2.0 araçları, güvenli internet kullanımı becerilerini ve dijital yetkinliklerini geliştirdiklerini ifade ettiler.Amacı birlikte okumak, paylaşmak ve mutlu olmak olanproje ile öğrencilerin, ana dillerinde okumaya teşvik edilerek, okuma, anlama ve kendini ifade becerilerini geliştirdiklerini,yaratıcı düşünme, işbirliği ve iletişim becerileri geliştirerek evrensel değerlerle duygusal ve sosyal gelişim alanlarında olumlu değişimler gözlemlendiğini ifade ettiler.01 Eylül 2021- 01 Şubat 2022 arasında aylık çalışma ve etkinlikler ile gerçekleştirilen proje şiir, hikâye, resim çalışmaları yaratıcı düşünce ve hayal gücü ile birleştirildi. Proje sonunda öğrencilerin anadil yetkinlikleri gelişirken, evrensel değerler ve farklı kültürler hakkında farkındalık kazandıklarını belirten öğretmenler, bu projede buluşmuş olmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder