‘ORTAK AKILLA SORUNLAR ÇÖZÜLEBİLİR’
Mersin Sondakika

‘ORTAK AKILLA SORUNLAR ÇÖZÜLEBİLİR’

Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (MESİAD) Hasan Engin, 2021 yılının herkes için çok zor geçtiğine vurgu yaparken, sorunların kutuplaşarak, zıtlaşarak değilde, ortak akılla çözülebileceğini söyledi.
Bu haber 2022-01-26 01:02:16 eklenmiş

 

 

 

‘ORTAK AKILLA SORUNLAR ÇÖZÜLEBİLİR’

Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (MESİAD) Hasan Engin, 2021 yılının herkes için çok zor geçtiğine vurgu yaparken, sorunların kutuplaşarak, zıtlaşarak değilde, ortak akılla çözülebileceğini söyledi.

GÜNAYDIN MERSİN

Engin, sanayicilerin ve yatırımcıların zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederken, faizlerin düşürülmesi ve finansa erişimin sağlanması ile bu krizin aşılabileceğine dikkat çekti.

“ZORLU BİR YIL YAŞADIK”

Engin, “2021 yılı acılarla, felaketlerle, iyiliklerle geçen bir yıl oldu. Bununla birlikte uzun zaman bir pandemi süreci yaşadık. Genel olarak bu 2021 yılına yansıdı. Ayrıca dünyadaki ekonomik krizinde bir kısmı küresel olduğu için, bunun Türkiye'de yansımaları oldu. Özellikle endüstride, sanayi de, otomotivde, tarımda  böyle bir yıl yaşadık. Yılın sonuna doğru da enflasyonun yüksek olduğu, doların kur hareketleri ile oynandığı bir yıl geçirdik. Türkiye’de etkilenen bir çok kesim oldu. Bunların başında orta kesim KOBİ’ler çok zarar gördü. Orta gelir tuzağı, orta demokrasi tuzağı, 2021 yılında pik yaptı.Her ne kadar ihracat artsada, bunun karşılığında ithalatta çok fazla gerileme olmadı ve ülke içinde de  enflasyonun yükselmesine büyük nedenler oldu” dedi.

“BİR ÇOK ALANDA SIKINTILAR YAŞADIK”

 MESİAD Başkanı Engin, ürün bulmakta zorun yaşandığı için üretimde de sıkıntılı bir sürece girdiklerinin altını çizerken, “Sanki enflasyon satın aldık. Ürün bulamadığınız için ulaşımda, lojistikte çok büyük sıkıntılar yaşadık.  Ayrıca inşaat sektöründe de büyük sıkıntılar oldu. Artan fiyatlardan dolayı Kamu ve müthaitler büyük bir sıkıntı yaşadı. Özellikle malzeme  fiyatlarının %100 artması bu sektörü mağdur etti. Sadece inşaat değil, piyasada bütün sektörlerde, tarımda,temel gıdada, mobilyada, betonda, demirde bunlar yaşandı. 2001 yılından bu yana Türkiye büyük bir şok yaşadı. Ülkemiz bu şoku atlatır mı ? atlatır. Bunun yolu, daha fazla üreterek, Devlet destekleri ile, kredilerin verilmesi ve finansal erişimiyle böyle bir krizi hep beraber  atlatırız. Ülkemizde iş insanı da, işçimizde, çiftçimizde bu zor günleri atlatacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (MESİAD) Hasan Engin, Türkiye’de demokrasinin ve adaletin içselleşmesi  gerektiğini söyledi.

Engin, “Bir güvenin oluşturulması, kaygıların, kuşkuların ortadan yok edilmesi lazım. Hem yabancı sermayenin buraya gelmesi, hem Türkiye’deki sermayenin kendi ülkesine yatırım yapılmasınının yolu açılmalıdır. Türkiye bu krizi de atlatacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz. Çünkü Türkiye daha önce de bir çok krizleri gördü. Yeter ki siyasilerde, hükümette bir birlerine karşı sert dil kullanmadan, kutuplaşmadan, zıtlaşmadan yan yana gelip, ortak arayışla, ortak akılla bu sorunun üstesinden geliriz. 2022 yılındayız ve yüksek enflasyonunla boğuşuyoruz. Yüksek faiz olduğundan herkes şikayetçi.%40’lara varan faiz oranları var. Finansa erişim zor. Ülkedeki girişimciler, sanayiciler elindekilerle yetiniyor. 1 ya da 3 ay sonrasını göremiyor. Şu anda kuşku ve kaygı dönemi var.  Erken seçimden bahsediliyor. Seçimler tabii ki günü geldiğinde yapılacaktır. Ya da ülkenin geleceğine dair çare neyse, hukukun üstünlüğü ilkeleri ile beraber bu kararların biran önce almalarıdır” dedi.

“MERSİN’E TURİST GELMESİ GEREKİYOR”

 Mersin’de 2021 yılında bazı projeler tamamen durduğunu ifade eden Engin, “ Bazı projelerin durmasına rağmen, diğer projelerin devam etmesi ve bazılarının da bitmesi hep 2021 yılında oldu.

arada bazı gelişmelerde oldu. Pamukluk barajı bitti. Bunların dışında turizmde çok gerideyiz. Yatırım yok. Bir çok ören yerinde iyileştirmeler yapıldı. Ama bu yetmez. Biz Antalya’ya alternatif olamıyoruz. Bırakın Antalya’yı, bir ilçeye bile alternatif olamıyoruz. Mersin’e turist gelmesi gerekir ama yatırım olmadığından dolayı turist gelmiyor. Şuanda sadece Akkuyu Nükleer santralden dolayı, Ruslar inşaat sektörüne yatırım yapıyor. Sadece onların katkısı var. Tarsus kıyı kesimi projesi olduğu gibi duruyor. Hiçbir adım dahi atılmadı. Karboğaz Kayak tesisleri aynı şekilde duruyor, bir gelişme yok. MTSO ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kargıcak turizm projesi vardı. Bunda da bir adım atılmadı. Kısacası Mersin’de, Toroslar’da efsane olan bu dağlarda, ne Antalya’da, ne Adana’da, ne de Mersin’de kayak turizmi yok. Oysa çok az gelişmiş ilçelerde bile kayak merkezleri, teleferikler var.  Yatırım yapıyorlar. Maalesef bu bölgede böyle tesisler göremiyoruz” diye konuştu.

“İKİNCİ LİMANIMIZI İSTİYORUZ”

Engin, “ Şuanda hareketli olan bir limanımız var. Genişleme de yapılıyor. Fakat biz bu genişlemeden ziyade,   ikinci limanımız olan ana konteynır limanını istiyoruz. Bu limanın başka bir bölgeye değilde, planda işaretlenen yer olan Mersin’de olmasını istiyoruz. Bu limanın yapılması ile beraber Mersin ticareti iki, üç katına çıkacaktır. Limanların ve ihracatın, Serbest Bölgenin ne kadar önemli olduğunu şu an herkes görüyor.  Serbest bölgemizin büyümesi lazım. Organize Sanayi Bölgelerimizin çok büyümesi gerekiyor.  Mut'ta, Silifke'de var. Tarsus'ta yeni yapılıyor. Bizim Organize Sanayi Bölgelerinin yerlerinin en az 10.000 dönümlük yerlerin işaretlemesi gerekiyor.  Bu parça parça hizmete açılır. Daha sonra sanayiciye tavsiye edilir. Yani yerlerin büyük alanlar olması gerekiyor. Bu alan için otobanın kuzeyi de olabilir. Bizim asıl yatırımlarımız, turizm, sanayi. Tarımda çok fazla geri değiliz. Bir çok il ve bölgede tarım ürünlerinde 1.sıradayız. Bazı ürünlerde de ikinci sıradayız. Mersin bu konuda iyi.  Mevsimiyle 12 ay, 24 saat  çalışmalar devam ediyor. Ancak turizmde, sanayide, limanda sıkıntılar var.  Çukurova Bölgesel Hava Limanı şuanda yapılıyor. Yap, İşlet Devret sistemi  ile hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Ama bağlantı yollarında sıkıntı var. Devlet Karayollarına ait olan bir proje. Bunun için Karayollarının  ve hükümetin bu bağlantı yollarını, havaalanı hizmete açılmadan önce mutlaka hızlandırıp, hizmete açılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HAVAALANI İLE İLGİLİ BİR KUŞKUMUZ  YOK”

Havaalanı konusunda yüklenici firmanın çalıştığını söyleyen Engin, “ Havaalanı ile ilgili bir kuşkumuz yok. Yüklenici firma çok hızlı çalışıyor.2022’nin sonunda hizmete açılacağına inanıyorum. Bunun dışında Mersin-Antalya yolu var. Anamur’un batısı ve bazı yerlerde bitirilmeye çalışılan yerler var. Bu yerler çok zor yerler. Fazla da bir bilgimiz yok ama gördüğümüz kadarıyla yüklenici firma çalışıyor. Viyadük ve tünellerin çalışmaları zor olduğu için zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Bizim için turizmden dolayı acil olan Çukurova Hava Limanı, Mersin -Adana hızlı tren projesinin bitirilmesi gerekiyor. OSB bağlantı yolu ihale edildi ve şu an çalışmalar devam ediyor ama çok gecikti. Çok daha önce bitirmesi gerekiyordu. Acil bitirilmesi gerekenlerden biri de,  Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin arasındaki 2. Çevre yolunun devamı olan proje.  Bu projenin D-400 alternatif bir proje olduğunu,  yapılması acil ve elzemdir.  Mutlaka ve hemen başlanmalıdır. Büyükşehir ve Akdeniz Belediyemiz ortaklaşarak bu projeyi imar değil de, 18 uygulamayla yapacaklarını beyan ettiler.  Bu yapılırsa D-400 karayolu, Mersin'e girişi özellikle rahatlar diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder