SALGIN BİTTİ Mİ?
Mersin Sondakika

SALGIN BİTTİ Mİ?

Mersin Tabipler Odası Başkanı Mehmet Antmen, Sağlık Bakanlığı'nın ulaşım ile igili aldığı yeni kararları şaşkınlıkla izliyoruz. Kafamızda ‘Salgın bitti mi?’ soru işaretleri oluşmaya başladı” dedi.
Bu haber 2022-01-21 00:56:49 eklenmiş

 

SALGIN BİTTİ Mİ?

 

Mersin Tabipler Odası Başkanı Mehmet Antmen, Sağlık Bakanlığı'nın ulaşım ile igili aldığı yeni kararları şaşkınlıkla izliyoruz. Kafamızda ‘Salgın bitti mi?’ soru işaretleri oluşmaya başladı” dedi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Antmen, tüm dünyada baskın hale gelen Omicron varyantı nedeniyle, Türkiye dışında her yerde ciddi önlemler alınmaya başlanmasına rağmen, bizde herhangi önlemlerin alınmamasının ileride büyük sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

“TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR BELİRSİZLİK VAR”

Antmen, “Bizler sadece Sağlık Bakanı'nın sosyal medya paylaşımlarından bilgi alabiliyoruz. Bu bu nedenle Türkiye'de çok ciddi bir belirsizlik var. Bildiğimiz bir şey varsa o da günlük vaka sayılarının artık 60 bin civarında gezdiğidir.  Bu da aslında Omicron'un Türkiye'de de baskın hale geldiğinin en önemli kanıtı” diye konuştu.

“OMİCRON’IN BULAŞICILIĞI DAHA FAZLA”

Omicron’ın bulaşıcılığının diğer varyantlardan daha yüksek olduğuna dikkat çeken Mersin Tabipler Odası Başkanı Mehmet Antmen,”Omicron,  daha önceki varyantlara göre 4-6 kat daha hızlı bulaşabilen bir varyant ve bu nedenle de Sağlık Bakanlığı'nın bugüne dek yaptığı algı yönetimini unutarak, salgını yönetmeye başlaması gerekir. Şu ana kadar elde edilen verilerle, Omicron'un daha ağır hastalık yaptığını söyleyemiyoruz, ancak bulaşıcılığı çok daha fazla olması ve önlemlerin artık sıfır noktasına gelmesi nedeniyle çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Mersin Tabipler Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Omicron bu kadar yaygınken toplu taşımada aşı ya da PCR zorunluluğunun kaldırılması kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

Antmen, “ Önlemlerin arttırılması yerine bu şekilde bir karar alınması "Salgın Bitti" anlamına gelecek yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Sürecin başından bu yana temel tedbirin toplumsal önlemler olduğunu vurgulamaya çalıştık.  Ama bu hep sokağa çıkma yasağı olarak algılandı. Şu an hükümet tarafından yapılması gereken şey işyerlerinde vardiya usulü çalışmayı teşvik etmesi, toplu ulaşımda sayıların azaltılması.  Kapalı ortamların havalandırmasının etkili hale getirilmesi ve bireysel önlemleri kontrol etmesidir. Bireysel önlemler de maske meselesi her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Zira başta da belirttiğimiz gibi Omicron'un daha önceki varyantlara göre bulastırıcılığı çok daha fazladır ve kapalı ortamda 15 saniye maskesiz kalmanız bile virüsü kapmanız için yeterlidir.  İki doz Biontech aşısının da artık koruyuculugu yüzde 30'ların altına düşmüştür. Bu nedenle tam aşılı olmanın gereği üç doz Biontech aşılı olmaktır. Bugün için bu sayı 22 milyonun altındadır. Kısaca tam aşılı oranı ülkemizde yüzde 25'dir. Bu oranın hızla yüzde 85'lere çıkarılması zorunludur.  Aksi taktirde önümüzdeki günlerde çok daha fazla vaka ve ölümle karşılasmamız kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder