TÜGEM’den eğitim ve toplantı
Mersin Sondakika

TÜGEM’den eğitim ve toplantı

Mersin- Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Mersin Şubesi, TÜGEM üye ve yöneticilerine önemli bir eğitim ve toplantı gerçekleştirdi.
Bu haber 2022-01-16 16:05:15 eklenmiş

 

TÜGEM’den eğitim ve toplantı

 

Mersin- Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Mersin Şubesi, TÜGEM üye ve yöneticilerine önemli bir eğitim ve toplantı gerçekleştirdi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin protokolünden önemli isimlerin katıldığı ve ünlü eğitimci Barış Kılıçarslan’ın eğitim verdiği etkinlikte konuşan TÜGEM Mersin İl Başkanı Ümit Mete, Mersin’de böyle bir eğitim toplantısı yapmaktan ve bürokrasiden önemli isimleri burada bulundurmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, mesleği çok iyi bir konuma getireceklerini söyledi.

“MERSİNLİ EMLAKÇILAR EĞİTİMLE KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR”

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Mersin Şubesi, kendi sektör çalışanlarına yönelik önemli bir toplantı ve eğitim gerçekleştirdi. Mersin Hiltonsa Otelinde yoğun katılımla gerçekleşen TÜGEM Mersin Network toplantısına Mersin, Adana, Gaziantep ve birçok yerden TÜGEM üye ve yöneticilerin de yer aldığı 150 kişi katıldı.

“MERSİN’İN ÖNEMLİ İSİMLERİ İLE ÜNLÜ EĞİTİMCİ KILIÇARSLAN KATILDI”

Konuk olarak da Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz, Mezitli Belediyesi İmar Müdürü ArzuBitigenSaylam, Güler Group Yönetim Kurulu Başkanı Müteahhit Mustafa Güler ve Mersin Ticaret İl Müdürü Akif Yıldız katıldı.

“PROTOKOL VE ÜNLÜ EĞİTİMCİYİ SİZLERLE BULUŞTURMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam eden toplantının açılış konuşmasını yapan TÜGEM Mersin İl Başkanı Ümit Mete, bu toplantının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu;” Bu önemli toplantımıza gelen tüm protokol üyeleri ile tüm meslektaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu salonda bu kadar kalabalığı görmek mutluluk vericidir. En büyük amacımız mesleğimizi iyi bir konuma getirmektir. Değerli meslektaşlarımızı ve kıymetli bürokratlarımızı buraya getirebiliyorsak mesleğimizin ne kadar kıymetli olduğunu ve çok önemli işler yaptığımızı bundan sonra da yapacağımızın ispatıdır. Bundan sonra çok önemli eğitim bizi bekliyor. Ünlü başarılı eğitimci Barış Kılıçarslan’ı buraya getirmenin sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Bu eğitimi alacağınız için gerçekten çok şanslısınız. Ben bu eğitimi almak için yurtdışında ve birçok yerde sıraya girdim. Çok şükür nasip oldu. Özel ilişkilerden Barış beyi buraya getirdik. Hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum ayaklarınıza sağlık.”

“ MESLEĞİNİ YAPANLARA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIKTIR”

Mersin Tüm Emlakçılar Odasına rakip olmadıklarını ve aksine çok kardeşçe dayanışma içerisinde çalıştıklarının altını çizen Mete, şöyle devam etti;“Sinan Canpolat başkan her zaman bize destek olmuştur. Yanımızda olmuştur. Biz dekendisini her zaman destekledik. Aramızda iyi bir abi kardeş ilişkisi vardır. Bir konuya değinmek istiyorum; Bazı yanlış anlaşılmalar var. Biz TÜGEM Mersin İl Başkanlığı olarak mesleğimize saygı duyan, nitelik kazandıran, işini doğru yapan ve yapmakta olan hiçkimseyi dışlamıyoruz. Herkese kapımız açıktır. Burada farklı firmalardan 70 emlak firmasından arkadaşlarımız var. Biz burada onlara kendimizi göstermek veya başka bir amacımız yoktur. Bundan sonra 6-7 saatlik bir eğitim için toplandık. Burada değerli kişilerden değerli bilgiler alacağız. Bugün burada sektörümüzün Ticaret ve Sanayi Odasıyla ilgili, Emlakçılar Odası, İl Ticaret Müdürlüğü, inşaat sektörü ve gayrimenkul detaylarıyla ilgili buradayız. Bundan sonra amacımız hep böyle olacak. Mesleğimizi büyütmek olacaktır.”

“ ÜMİT BAŞKANLA AYNI KULVARDAYIZ“

Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, TÜGEM ve Başkanı Ümit Mete ile kardeşçe dayanışma içerisinde olduklarının altını çizerek, şöyle konuştu; “Ümit başkanla aynı kulvardayız. Aynı gemideyiz. Hepimiz eşitiz. TÜGEM’le aynı sektördeyiz. Ümit benim kardeşimdir. Hep birlikte olacağız. MTSO Başkanı Ayhan başkan dedi bu toplantı Mersin’de 2022 yılının ilk etkinliğidir. Benim için de 2022 yılının ilk konuşması oluyor. Sektörümüzün daha iyi bir yere gelmesi için çalışıyoruz. Mersin’de iyi bir emlak komitesi var. Tüm emlak sektörüyle dayanışma içerisinde çalışıyoruz. TÜGEM’le de çok iyi ilişkilerimiz vardır. Bu salonda oturanların %80’ni emlakçılar odasının üyesidir. Ümit Başkanı bu güzel çalışma için kutluyorum. Tebrik ederim. Tem amacımız mesleğimizi iyi bir konuma getirmektir. Birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Yetki belgesi olmadan bu işi yapanlar var. Bunu yapanlara ciddi bir cezai işlem var. Yetki belgesi olmadan emlakçılık yapanlara müsamaha göstermemeliyiz.”

“BU KADAR KATILIM BENİ UMUTLANDIRDI”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise TÜGEM’in bu toplantısının Mersin’de 2022 yılının ilk etkinliği olduğuna dikkat çekerek, “Bu kadar yüksek katılımla bir etkinliğin olması beni umutlandırdı. BarışKılıçarslan’ın vereceği satış, motivasyon ve gayrimenkul danışmanlığı eğitiminin sektör aktörlerine yararlı olduğunu düşünüyorum. TÜGEM Mersin İl Başkanı Ümit Mete ve Yönetim Kurulunu kutluyorum.” Dedi.

“BU TOPLANTININ BU KADAR YÜKSEK KATILIMLA OLMASI BANA UMUT VERDİ”

Güler Group Yönetim Kurulu Başkanı Mütahit Mustafa Güler, de müteahhitler olarak her zaman emlak sektöründe çalışanlarla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade edip, “ Emlak sektörünün yaşadığı sorunlar var. Ev sahibi olmak anayasal bir hak ve o kadarda bir ihtiyaçtır. Ancak ne yazıkki ev sahibi olmanın maliyetleri artıyor. Banka kredileri çok yüksektir. Bu kredilerle ev almak imkansız gibi. Bu toplantının bu kadar yüksek katılımla gerçekleşmesi bana bir umut verdi. Hepinize başarılar diliyorum.”

Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz, emlakçılık sektörünün gelişimi açısından bu toplantının önemli olduğunu ifade ederek,” Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan Kıbrıs’ta olduğu için bu toplantıya gelemedi. Yerine benle Arzu müdürü gönderdi. Sizlere çok selamları vardır. Bu toplantının başarılara vesile olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

“YETKİ BELGESİ EMLAKÇILIĞA DEĞER KATAR”

Mersin Ticaret İl Müdürü Akif Yıldız da “Emlakçılık yapanın mutlaka yetki belgesini almalıdır. Bu yetki belgesi emlakçılığa değer katar. Eline çanta alan bu işi yapmamalıdır. Bu işin bir değeri vardır. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Mersin Ticaret İl Müdürlüğünden Mine Göktaş da taşınmaz ticaretiyle ilgili bilgiler verirken, Değerleme uzmanı inşaat mühendisi Durmuş Cülükexpertiz süreci ve değerleme bilgileriyle ilgili önemli detaylar aktardı.

Konuşmalarının ardından verilen öğle yemeğine geçildi. Öğle yemeğinin ardından ardından satış, motivasyon ve gayrimenkul danışmanlığı konusunda başarılı eğitimler veren ünlü eğitimci BarışKılıçarslan, eğitim verdi. Eğitim yaklaşık 7 saat sürerken, eğitim çok faydalı geçti.

 

 


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder