Toroslar’dan muhtarlara büyük destek
Mersin Sondakika

Toroslar’dan muhtarlara büyük destek

Yılmaz, "2022 yılının ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum" dedi.
Bu haber 2022-01-05 14:41:46 eklenmiş

 

Toroslar’dan muhtarlara büyük destek

 

 Yılmaz, "2022 yılının ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum" dedi.

 

 GÜNAYDIN MERSİN

 

Toroslar Belediyesi, 2022 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Muhtarlara verilen ayni desteğin yüzde 36 oranında artırılmasının oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, Mersin Uluslararası Müzik Festivaline de 150 bin liralık katkı sağlanması kararlaştırıldı.

Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yılmaz, gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce yaptığı konuşmada, meclis üyelerinin yeni yılını kutladı.

Bir ve beraber olmanın önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Geçtiğimiz yıllar ülkemiz ve tüm dünya, pandemiye bağlı gelişmelerden dolayı zor süreçlerden geçti. Temennimiz 2022 yılının geçtiğimiz yılların olumsuzluklarını taşımamasıdır. Bunu sağlamak, güçlü olmak elimizde. Biz bir aileyiz. Bir ve beraber oldukça tüm güçlükleri birlikte aşarız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

“3 OCAK MERSİN’DE YAŞAYAN HERKESİN BAYRAMI, GURURUDUR”

Tüm kentte coşkuyla kutlanan 3 Ocak Kurtuluş Günü hakkında konuşan Başkan Yılmaz, “3 Ocak Mersin’in ortak paydasıdır. Anadolu’nun her yerinde, işgal kuvvetlerine karşı yerel halk bir araya gelmiş, kahramanlık destanı yazarak düşmanı yenmiştir. O açıdan 3 Ocak Mersin’de yaşan herkesin bayramı, gururudur. Bu mücadelede kan veren, can veren, alın teri döken tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

“TOROSLAR, GENİŞ VE GELİŞEN BİR BÖLGE”

2021 yılında gerçekleştirdikleri hizmetlere de değinen Başkan Yılmaz, “Taziye evleri ile ilgili fizibilite çalışmalarımızı yaptık. Yol çalışmalarımız kapsamında da 83 bin ton asfalt, 500 bin metrekare parke taşı döşedik. 17 günlük kapanma döneminde ve sonrasında hemşehrilerimizin her derdine çare olmak için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Kapanma döneminde 60 binin üzerinde çağrı aldık.  50 binin üzerinde de yardım kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu süreçte ekonomimizin bel kemiği esnaflarımıza da destek sağlayarak onlara can suyu olmak istedik. Yaylalarımızda, çiftçilerimizle birlikte düzenlediğimiz etkinliklerimizde amacımız üretilen tarım ürünlerinin ve kentimizin tanıtımı yapmak. Toprağı bereketlendiren çiftçilerimiz bizler için çok değerli. Bölgemiz geniş. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.  Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz ve bu doğrultuda toplumumuzun her kesimi ile iletişim kurmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder