“DEVA iktidarı ile ülkemizin yaşadığı sorunlar son bulacak”
Mersin Sondakika

“DEVA iktidarı ile ülkemizin yaşadığı sorunlar son bulacak”

Tüm Mersin halkının yeni yılını ve 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılını kutlayan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mezitli İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, partisinin 2021 yılında yaptığı çalışmaları ve 2022 yılı ile ilgili planlarını aktardı.
Bu haber 2021-12-29 13:36:46 eklenmiş

DEVA Partisi Mezitli İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, geride kalan 2021 yılını ve 2022 yılına dair düşüncelerini anlattı.

 

“2022 YENİ UMUTLAR GETİRSİN”

2022 yılının tüm dünyaya sağlık, barış ve mutluluk getirmesi dileğinde bulunan Başkan Yılmaz, “Son yıllarda tüm dünyamız ekonomik ve sosyal krizlerle, çevre ve doğa felaketleriyle sınanır hale geldi. Maalesef, güven vermeyen ve sürekli olarak hatalı kararları ile milletimizi sıkıntıdan sıkıntıya sokan hükümetin kararları yaşanan sıkıntıların etkisi ülkemizde daha derinden hissedilmektedir. 2022 yılının tüm bu felaketlerin üstesinden gelerek yepyeni umutlara kanat açacağımız bir yıl olmasını dilerim” dedi.

 

“MERSİN’İN KURTLUŞU BİR MİLETİN BAĞIMSIZLIĞA OLAN ÖZLEMİDİR”

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılını kutlayan Başkan Mehmet Yılmaz, “30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması sonrası, İngiltere ve Fransa tarafından işgal edilen Mersin, esareti kabul etmeyerek kurduğu milis kuvvetleri ile düşmana aman vermemiştir. 3 Ocak 1922 tarihine kadar mücadelesini sürdüren Mersinliler, Ankara Anlaşması sonrası düşmanın çekilmesiyle, özgür bir ülke için mücadelenin sembolü olmuştur. DEVA Partisi teşkilatları olarak aynı ruh ve inançla ülkemizi iç ve dış düşmanlara karşı savunarak Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın önderliğinde aydınlık güzel günlere ulaştıracağız. Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

“DEVA PARTİMİZE MEZİTLİ’DEN DESTEK VERMEYE ÇALIŞTIK”

DEVA Partisi olarak 2021 yılında yaptıkları çalışmaları da değerlendiren Başkan Yılmaz, 10 ay gibi kısa bir sürede 3 kez Genel Başkan Ali Babacan’ı ağırlamış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Göreve gelmesinin ardından çalışmaya başladıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, “Partimizin ülkemizde yaşanan tüm sıkıntılara deva olacak projelerini Mezitli’nin en uç noktalarına kadar ulaştırmak adına çalışmalarımızı sürdürdük. Sosyal etkinlikler ve ziyaretlerle çalışmalarımızı halkımızla buluşturduk. Gerçekleştirdiğimiz sosyal kampanyalarla zor durumda olan yurttaşlarımıza ve dünyayı paylaştığımız tüm canlılarımıza el uzatmaya çalıştık. Mezitli’nin en yoğun yerlerinde stantlar açarak partimizin broşürlerini dağıttık, üye kayıtları gerçekleştirdik. Ülkemizin umudu olarak her geçen gün büyüyen DEVA Partimize Mezitli’den destek vermeye çalıştık” diye konuştu.

 

“EĞİTİMDEN SAĞLIĞA YAŞANAN TÜM SORUNLARIN DEVASI BİZDE”

DEVA Partisi Lider Ali Babacan’ın iktidar olması sonrasında ilk 90 gün ve 360 günde gerçekleştirecekleri eylem planlarını aralıklı olarak kamuoyu ilke paylaşıldığını hatırlatan Başkan Mehmet Yılmaz, “Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin ilk 90 gününde ve ilk 360 gününde genel anlamda sosyal politikalar ama özelde de engelli vatandaşlarımızla ilgili yapacaklarımızın çok detaylı bir eylem planını ortaya koyduk. Ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Ülkemizin en büyük sıkıntılarının kaynağı olan çok farklı konularda eylem planlarımızı Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan tarafından kamuoyu ile paylaşılıyor. Ekonomi, sağlık, eğitim, tarım, ihracat gibi temel konularda hazırlanan eylem planlarımız yaşanılan tüm sıkıntıları aşmamızı sağlayacak. Bu denli kapsamlı hazırlık yapan başkan bir siyasi, parti de bulunmuyor. Mesela, eğitimi ele alırsak; partimiz her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da strateji planlarını hazırlamış ve iktidara geldiğimizde uygulamaya sorunları hızlıca çözmek üzere tespitlerini yapmıştır. Eğitim kart uygulaması ile dar gelirli aileler başta olmak üzere tüm öğrencilerimize desteklerimiz olacaktır. Yine okullar elden geçirilerek çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim alması için tüm tedbirleri alacağız. Vatandaşlarımızın küçük yaşlardan itibaren özel eğitimle beraber yetişmeleri, zayıf oldukları alandaki eksiklerinin kapanması için özel eğitim programlarının uygulanması, güçlü oldukları alanlarda kendilerini daha iyi yetiştirmelerinin sağlanması ve kendi iyi olduğu alanla ailesine, ülkemize faydalı bir şekilde yetişmesi, eğitim sisteminin belki de en önemli amaçların başında geldiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TÜRKİYE YENİDEN KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKE OLACAK”

Türkiye’nin özellikle tarım alanında kendi kendine yeten ülke sıfatını hızla yitirdiğine değinen Başkan Yılmaz açıklamasında, “Ülkemizi yeniden tarımın merkezi yaparak dışa olan bağımlılığı ortadan kaldırmak için tüm tedbirlerimizi alacağız. Öncelikle bilinçli tarımı sağlamak amacıyla tarım liseleri açacak, doğru uygulama ve değerlendirme alanında geleceğin çiftçilerini temelden yetiştireceğiz. Gübre, yem, tohum destekleri ile vatandaşımızın yeniden tarım yapar hale gelmesini sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yılmaz, ülkemizin sorunlarına deva olan ve vatandaşların yoğun ilgisini gören eylem planlarını açıklamaya devam edeceklerini de bildirdi. 


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder