Noel Bayramında ‘Barış Güvercinleri’ gökyüzü ile buluştu
Mersin Sondakika

Noel Bayramında ‘Barış Güvercinleri’ gökyüzü ile buluştu

Mersin Latin Katolik Kilisesinde kutlanan Noel Bayramında, farklı inançlara sahip katılımcıların ortak isteği, barış ve kardeşlik oldu ve ardından beyaz güvercinler gökyüzüne bırakıldı.
Bu haber 2021-12-29 01:59:19 eklenmiş

 

Noel Bayramında ‘Barış Güvercinleri’ gökyüzü ile buluştu

 

Mersin Latin Katolik Kilisesinde kutlanan Noel Bayramında, farklı inançlara sahip katılımcıların ortak isteği, barış ve kardeşlik oldu ve ardından beyaz güvercinler gökyüzüne bırakıldı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Latin Katolik Kilisesindeki Noel Törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Aydın Egin, Ortadoks Kilisesi Pederi Coşkun Teymur, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, Mevlana Derneği Ahmet Coşar, Şehir Mezarlığı İmamı Fatih Nevruz, Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, ÇUGİDER ve Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un yansıra farklı dinlere mensup temsilciler, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Mersin’de kutlanan Noel Bayramı, tüm inançları bir araya getirerek, barış ve kardeşliğin önemine dikkat çektiler.

Latin Katolik Kilisesi Ruhani reisi Roshan Corderio’nun yönettiği, Peder Mariusz Donaj ve peder Antuan Ilgit katıldığı Noel Bayramı kutlamaları ilahiler okunarak başladı.

Ayinden sonra Ruhani reis Roshan Corderio, dünyayı yeniden değiştirecek ve iyileştirecek şeyin, sevgi, barış ve kardeşlik olduğuna dikkat çekti.

“BİRBİRİMİZİ SEVELİM”

Roshan, “Rab İsa mesihin dediği gibi birbirimizi sevelim. Farklı inançlarla bir arada kardeşçe yaşayabiliriz. Size hoş geldiniz demiyorum. Zira beni gönül evinize siz davet ettiniz. Sevgi dolu kilisemizde bu sevdayı, gönül birliğini, gözlerinizdeki ortak pırıltıyı görünce ben sadece şunu söylemek istiyorum; hoş buldum. Mersin barış kentimizdir. Türkiye’de var olan eşsiz bir kenttir. İlk defa Dinler Arası Noel Kutlaması yapıyoruz ve bu barış sembolünü coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bugün gerçekleşen bu olağanüstü olayın sesi sadece Mersin’de değil, Türkiye’de değil, bütün dünyada yer bulacak” dedi

“MERSİN HOŞGÖRÜNÜN VE BARIŞIN KENTİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in medeniyetlerin beşiği olduğunu dile getirerek, “Mersin, dinlerin buluşma noktası, uygarlıklara ev sahipliği yapmış kadim bir kültürü ve geçmişi olan bir kent. Noelinizi kutluyorum. Peder Roshan’ın dediği gibi çok müstesna bir kentte yaşıyoruz. Mersin barış, kardeşlik kenti. Mersin medeniyetlerin beşiği, dinlerin buluşma noktası, uygarlıklara ev sahipliği yapmış kadim bir kültürü ve geçmişi olan bir kent. Öncelikle böyle bir şehirde yaşamaktan gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Eminim ki bu gururu sizlerin duygularının tercümanı olarak da ifade etmiş oldum. Biliyorum ki Mersin’de yaşayan her hemşehrim, her vatandaşım burada olmaktan, burada yaşamaktan gurur duyuyordur” diye konuştu.

“UMUTLARIMIZI YEŞERTMELİYİZ”

 Seçer, geçtiğimiz yılın pandeminin yoğun tahribatının devam ettiği bir yıl olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti, “Dualarımız pandeminin bir an önce bitmesi, insanlığın bu illetten kurtulmasıydı. Onun için de 2021 yılı önce iyileşme ve sonra da tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu sevgi yılı olsun diye düşünmüştük ve 2021 yılını anarken Belediye olarak ‘İyileşme ve sevgi yılı’ olarak anmıştık. Şimdi 2022 yılına giriyoruz. Umutlarımızı yeşertmeliyiz. Elbette ki dünyanın başındaki bu illet devam ediyor. Bunun yanında yakın coğrafyada her birimizi ilgilendiren savaşlar devam ediyor. Dünyanın her noktasında acılar, gözyaşları, kan, duman devam ediyor. Kentimize, ülkemize ve dünyaya dair inancımızı yitirmeyelim. Umudumuzu hep sürdürelim istiyoruz. Mersin’de yaşayan yurttaşlar olarak kentimize inanç ve umut yılına giriyoruz. Biz 2022 yılını Mersin’de yaşayan her yurttaşımızın kentine inançlı ve umutlu olmasını diliyoruz, istiyoruz. Umutlarımız, enerjimiz, sevgimiz, saygımız, birliğimiz, beraberliğimiz hiç bitmesin. Her şey çok daha güzel olur. Bundan çok eminim. Bugün aranızda oldum. Hristiyan yurttaşlarımızla beraber olmak bana ayrı bir mutluluk verdi. Sizlere iyi hissettirmek, sizleri huzurlu hissettirmek benim için çok değerli. Bayramınızı kutluyorum. Daha nice bayramlarda sağlık, huzur, refah içerisinde beraber olmayı diliyorum.” 

“2022 BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken, barışı ve kardeşliği her zaman savunacaklarını vurguladı.

Tarhan, “Benim ağabeyim her zaman barışın savunucusuydu. Bunun bedelini cezaevinde yatarak ödedi. Milletvekili olmasına rağmen barışı savunan bir insan nasıl cezalandırılır, barışı savunan insanlara neden işkenceler yapılır anlamış değilim. Barış hepimize lazım ve barış içerisinde kardeşçe yaşayabiliriz. Her zaman barışın yanında olacağız ve her zaman barışı, kardeşliği savunacağız. Dilerim, 2022 yılı bize barış ve huzuru getirir” şeklinde konuştu.

 SEVGİ VE HOŞGÖRÜ

 Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz,”Savaşların yerini barışa bırakırsak, doğaya ve insana gereken değeri verirsek ve hep birlikte sevgi ve hoşgörü içerisinde yaşarsak, işte o zaman dünya yaşanır bir yer olur. Tüm kutsal kitaplarda yazılan, barış ve kardeşliktir. Bunu hayata geçirdiğimiz zaman çocuklarımıza iyi bir miras bırakmış olacağız” dedi.

Şehir Mezarlığı İmamı Fatih Nevruz’da, Kuran’dan ayetler vererek, barışın, sevginin ve hoşgörünün ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından  Çukurova Çok Sesli Korosu’ndan oluşan Covid’s X adlı vokal grubun Noel Konseri dinletisi yaparken, Mevlana Derneği’nde Ney resitali ile katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Topluluk daha sonra Kilisenin bahçesinde gökyüzüne beyaz güvercinler uçurarak, barışa ve kardeşliğe dikkat çektiler.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder