Bayram Şekeri filminin galasına yoğun ilgi
Mersin Sondakika

Bayram Şekeri filminin galasına yoğun ilgi

Akdeniz Belediyesi'nin katkı sunduğu Bayram Şekeri filminin Mersin galası yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Bu haber 2021-12-17 12:54:12 eklenmiş

 

Bayram Şekeri filminin galasına yoğun ilgi

 

Akdeniz Belediyesi'nin katkı sunduğu Bayram Şekeri filminin Mersin galası yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Etkinlikte konuşan Başkan Mustafa Gültak, "Film sayesinde, sanat yoluyla birçok insana Mersin'in kalbi Akdeniz'i anlatmış olacağız" dedi.

Yapımcılığını ve Yönetmenliğini Bilal Kalyoncu'nun üstlendiği, başrollerinde Öykü Gürman, Ulaş İnan Torun, Deniz Orak, Faruk Sofuoğlu ve Serkan Şengül'ün rol aldığı Bayram Şekeri filminin Mersin'deki galası yoğun ilgi gördü.

Sayapark AVM'de gerçekleştirilen etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ve eşi Ebru Hatice Öztoprak, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve eşi Zehra Aslan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve eşi Behiye Gültak'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

"BAYRAM ŞEKERİ FİLMİ İLİMİZİN TANITIMINA KATKI SUNACAKTIR"

Sanatın evrensel bir dil olduğuna dikkat çeken Mersin Valisi Ali İhsan Su da unu hepimiz çok iyi biliyoruz ki sanat evrensel bir dildir. Bir kentin tanıtımında sanat çok önemlidir. İnsanlara ulaşmanın bir çok yolu vardır ama en hızlı ve en kolay yol sanattır. Günümüzde de görsel sanatlar öne çıkıyor. Bu anlamda ilimizde çekimi yapılan Bayram Şekeri filminin inanıyorum ki ilimizin ve ülkemizin tanıtımına çok büyük katkıları olacak. Bu filmin yapımında emeği geçen destekleyen başta Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ı, Yapımcı Bilal Kalyoncu'yu, tüm oyuncuları ve film ekibini tebrik ediyorum" diye konuştu.

"AMAÇ MERSİN'İ TÜRKİYE'YE TANITMAKTIR"

Bir şehri tanıtmanın en önemli yollarının kültür ve sanat olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Gültak, "Bayram Şekeri filminin yapımcısı Bilal Kalyoncu ile bu konu üzerine görüştük. Güzel bir yapıma imza atıldı. Bu film sadece Akdeniz'i değil, tüm kenti içinde barındırıyor. Birçok ören yerini ve yaşam alanlarını da izleyiciye sunuyor. Buradaki asıl amaç Mersin'i tüm Türkiye'ye tanıtabilmektir" dedi.

HEDEF 1 MİLYON SEYİRCİ

Filmin 1 milyon izleyiciye ulaşmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Gültak, "Umarım bu rakamlar elde edilir. Bizler de böylece sanat yoluyla birçok insana Mersin'in kalbi Akdeniz'i de anlatmış olacağız. Biz, bu film sayesinde belki de kafaları karışık olan insanlara karşı Mersin'i daha iyi tanıtmayı istedik. Tüm oyunculara, yapımcılara, film ekibine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Değerli protokolümüze de bizleri bugün yalnız bırakmadıklarından dolayı saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZİ MUSTAFA GÜLTAK İKNA ETTİ"

Bayram Şekeri filminin yapımcısı Bilal Kalyoncu da davetlilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizleri bu akşam yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Özellikle sanata katkı sunduğu için Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gültak'a da ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Biz filmi aslında başka bir şehirde planlamıştık. Ancak Sayın Gültak, Akdeniz'in ve Mersin'in tanıtımını fazlasıyla önemsediklerini ifade etti ve bizi buraya gelmeye ikna etti" diye konuştu.

"ŞEHİRLER FİLMLERLE ANILIR"

Çok güzel anılar biriktirerek filmi çektiklerini ifade eden Kalyoncu, "Şehirler filmlerle anılır. Bunun yüzlerce örneği var. Hatta filmler kent tanıtımlarının dahi önüne geçebiliyor. Bu bağlamda Bayram Şekeri filmimiz Mersin için güzel bir şans olduğunu düşünüyorum. Filmimiz birçok platformda da yayınlanarak milyonlarca insanın beğenisine sunulacak. Bizleri burada çok güzel ağırladınız. Mersin halkı ile müthiş zamanlar geçirdik. Özellikle yerel oyuncuları Mersinli vatandaşlarımızdan seçmeye çalıştık. Tüm oyuncularımızı ve ekibimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"MUSTAFA BAŞKAN'I KISKANDIM"

Başrol oyuncularından Ulaş İnan Torun ise "Mersin, iklimi gibi çok sıcak insanlarıyla anılıyor. Filmi çektiğimiz süre boyunca herkes o kadar candan davrandı ki sanata bu kadar değer verilmesi ve kucak açılması anlamında bunu çok değerli buluyorum" dedi. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın filmde küçük bir rol almasına da esprili bir dille atıfta bulunan Torun; "Mustafa Başkan'ı benden daha iyi oynadığı için kıskandım ama kendisine katkılarından ötürü de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, galanın ardından film gösterimi ile devam etti. Gösterim sonrası günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi.

 

 

 

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer MAGAZİN haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder