Lina Nasif gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
Mersin Sondakika

Lina Nasif gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Barış Elçisi, ressam, şair ve yazar Lina Nasif, Latin Katolik Kilisesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
Bu haber 2021-12-16 00:44:00 eklenmiş

 

Lina Nasif gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

 

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Barış Elçisi, ressam, şair ve yazar Lina Nasif, Latin Katolik Kilisesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin'de 23 yıldır yapılan Dinler Buluşması'nın mimarı olarak bilinen ve adına “Mersin'in Kanatsız Meleği” isimli kitap yazılan barışın ve kardeşliğin sembolü Lina Nasif, Mersinlilerin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi. Latin İtalyan Katolik Kilisesi’ndeki ayini, Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Peder Roshan Cordeiro yönetti. Ortadoks Kilisesi Pederi Coşkun Temur'da cenaze törenine katıldı.

Kent’e hoşgörü ve barış tohumları eken Lina Nasif'in cenaze törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı Halit İzol, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin ile sevenleri katıldı.

Törende konuşan Ruhani Reis Peder Corderio, "Aziz Pavlus Romalılara yazdığı mektupta şöyle demektedir: “Hiçbirimiz kendimiz için yaşamayız, hiçbirimiz de kendimiz için ölmeyiz. Yaşarsak, Rab için yaşarız; ölürsek, Rab için ölürüz. Böylece yaşasak da, ölsek de biz Rab’be aitiz” (Romalılara 14, 7-8). Mersinli olupta Lina’yı tanımayan kişi sayısının çok az olduğuna inanıyorum. Buradaki kalabalıkta bunun bir tescilidir. Bildiğiniz gibi Mersin kilisesinde görev alan pederler hep  farklı ülkelerden gelmektedirler: İtalya, Fransa, Lübnan, Polonya, Romanya ve Hindistan gibi. Tüm bu yabancı pederlerin – ben dahil olmak üzere – Mersinle tanışmaları ve daha sonra kendilerini Mersinli olarak kabullenmeleri hep Lina aracılığıyla gerçekleşmiştir. Tüm sivil ve dini otoritelerle, farklı kurum ve oluşumlarla ve halka ilişkiye geçmemiz, kendimizi tanıtmamız onların bizi tanımaları Lina aracılığıyla gerçekleşmiştir. Lina’dan yardım isteyen her kim olursa olsun o, her zaman elinden geleni yapmaya hazırdı. Bildiğiniz gibi çok kolay bir karakteride yoktu, ani parlamaları, sinirlenmeleri de oluyordu, fakat Lina’yı gerçekten tanıyanlar bunun sadece anlık olduğunu, yüreğinde hiçbir husumete yer vermediğini bilirler. Mersin’de varolan dinlerarası dostluğun, din ayrımcılığının yapılmadığı bu ortamın, büyük bir temsilcisiydi. Kilise ve pederlerle olduğu kadar, imam ve camilerle de arası çok iyiydi. Mersin’de düzlenenen hemen hemen tüm organizasyonlarda, festivallerde her zaman hazır bulunurdu. Mersinliler Lina’yı tanırdı, Lina’da Mersinlileri. Artık Lina’sız bir Mersin’deyiz. Onunla Mersin bir çocuğunu kaybetti, fakat onun bizlere bıraktığı miras yaşamaya devam edecek. Lina aracılığıyla gerçekleşen dostluklar da çok güzel bir şekilde devam ediyor ve pekişiyor. Lina ile, tırnak arasında, bir devir kapandı diyebiliriz. Çocuklarımıza da Mersin’in tarihini anlatırken artık bu Mersin’de bir Lina vardı diye hikayemize başlayabileceğiz. Sözlerimi mezmur yazarının sözleriyle bitirmek istiyorum: “Bedenim ve yüreğim tükenebilir, ama Tanrı yüreğimde güç, bana düşen paydır sonsuza dek” (Mezmur 73,26) Huzur içinde uyu Lina, yaptığın tüm güzel şeyler için sana minettarız. Seni unutmayacağız, hatıranı sürekli canlı tutacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “ “Onun büyük emeklerle sağladığı özel günlerdeki bu birlikteliği, ritüelleri, tekrar onu hatırlayarak gerçekleştireceğiz. Gecesini gündüzünü buradaki dostluk için, barış için, insanlığın kardeşliği için adaması Mersinimize çok önemli bir değer katmıştır” dedi.

“LİNA NASİF ŞEHRİMİZİN ÇOK MÜSTESNA BİR HEMŞEHRİSİYDİ”

Seçer,“Başımız sağ olsun. Allah gani gani rahmet eylesin. Lina Nasif çok değerli bir insandı. Şehrimizin çok müstesna bir hemşehrisiydi. Kendisinden ziyade insanlık için, mensubu olduğu kutsal dinin değerleri için, Rabbi için yaşayan bir insan evladıydı. Dünyevi hesaplardan ziyade uhrevi hesapları olan; sadece ve sadece iyilik, güzellik, muhabbet, hoşgörü önceleyen bir yaşam felsefesi olan çok değerli bir dostumuzdu. Mersin için önemli bir değerdi. Çünkü Mersin; farklı dinlere, etnik yapılara, kültürlere, inanç gruplarına ev sahipliği yapan sadece Türkiye’nin değil, bu bölgenin en önemli, en değerli, en stratejik şehri. Lina Nasif’in farklı dinlerin bir arada yaşamasına katkı sunması, gecesini gündüzünü buradaki dostluk için, barış için, insanlığın kardeşliği için adaması Mersinimize çok önemli bir değer katmıştır” diye konuştu.

Lina Nasif ile en son Kurban Bayramı münasebetiyle Mersin Asri Mezarlığı’nda bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Seçer, “Orada dinleri buluşturmuştuk. Semavi dinlerine mensup farklı mezheplerin önderleri, orada herkes kendi meşrebine, diline, kitabına uygun dualar okumuştu ama ortak bir şey vardı; herkesin Allah’ı, Tanrısı, Rabbi birdi. Herkesin ortak bir duası vardı; insanlığın huzuru, barışı, kardeşliği, dirliği, düzeniydi. Çok önemli, çok değerliydi. Kendisi beden olarak aramızda olmayacak ama ruhu bizimle olacak. Onun büyük emeklerle sağladığı özel günlerdeki bu birlikteliği, ritüelleri, tekrar onu hatırlayarak gerçekleştireceğiz. Ben kentin Belediye Başkanı olarak hemşehrilerime başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Lina Nasif’e Allah’tan rahmet diliyorum. Toprağı bol olsun. Işıklar içerisinde uyusun. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ve duaların ardından Başkan Seçer tarafından Lina Nasif’in tabutunun üzerine Türk Bayrağı örtüldü ve tabut alkışlar eşliğinde Katolik Kilisesi’nden çıkarıldı.

Törende kilisenin pederi Roshan Kordeiro tarafından dualar okundu. Ayrıca protokol üyeleri de Nasif ile ilgili söz alarak, duygularını paylaştı. Törenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından Nasif'in tabutunun üzerine Türk Bayrağı konuldu.

Duygu dolu anların yaşandığı törenin ardından Nasif, Mersin Şehir Mezarlığında defnedildi.

Lina Nasif'ten 3 gündür haber alamayan yakınları, durumu polise bildirmiş, sanatçının Merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mahallesi'ndeki evine giderek çilingir yardımıyla giren ekipler, cansız bedeni ile karşılaşmıştı.

 


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder