Kılıçdaroğlu Mersinlilerle buluştu!
Mersin Sondakika

Kılıçdaroğlu Mersinlilerle buluştu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini Mersin’de gerçekleştirdi.
Bu haber 2021-12-05 14:54:18 eklenmiş

 

Kılıçdaroğlu Mersinlilerle buluştu!

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini Mersin’de gerçekleştirdi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Binlerce Mersinlinin katıldığı "Milletin sesi" mitingine meydan yetmedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Artık değişim zamanı. Gelmekte olan geliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, kendilerinden korktukları için miting alanını vermediklerini ve buna rağmen Mersinlilerin alanı doldurduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Evet geliyor gelmekte olan ve birileri de gidiyor, göndereceğiz onları. 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar, iki üniversite bitiren işsiz geziyorsa, bu ayıp kime ayıp. Türkiye'yi bu ayıptan çekip çıkaracağız bundan emin olmanızı istiyorum. Kitabımızda umutsuzluk yok. Esnafın derdi olunca nereye başvuracağını bilmiyor. Umut meydanından, Mersin'den bütün Türkiye şahit olsun. Allah'ın izni ile iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş Esnaf Bakanlığını kurmak olacak ve esnafın da yüzü gülecek" dedi.

“BEN VATANDAŞLARIM İÇİN TUİK’E GİTTİM”

Kılıçdaroğlu,"TÜİK'e gittim. Enflasyon açıkladılar. Bunlar devletin memuru mu, sarayın memuru mu? "Talimat gelmiş 'İndireceksin' diye. TÜİK'in rakamları üzerinden emekli aylığını, asgari ücreti belirliyorlar, memurun aylığını belirliyorlar. Milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Ben, TÜİK'e sizin hakkınızı korumak için gittim. Oradakilere soracaktım siz hangi araştırmaları yaparak bu sonuçları buldunuz diye. Kapı duvar. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önümüze duvar ördüler. Sanıyorlar ki o duvarı aşmayacağız, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Bu memlekete barışı, huzuru, sevgiyi, adaleti, demokrasiyi getireceğim. Söz veriyorum. Mafyayla, uyuşturucu baronlarıyla işbirliği yapılan düzeni değiştireceğim. Gencecik evlatlarımızın zehirlenmesine asla izin vermeyeceğim. Siyaseti kirlilikten arındıracağım. Adamına göre iş bul, adamına göre kredi aç, rüşvet al, cebini doldur, zengin ol. Siyaseti tümüyle kirlilikten arındıracağım. Hiçbir rüşvetçiyi, yolsuzluk yapanı devlet kadroları içinde barındırmayacağım. Onların uçaklarına binenleri, paralarını alanları devletin kadrolarında barındırmayacağım. Harcadığımız her kuruşun hesabını milletimize vereceğiz. Size hesap vermek benim namus borcum olacaktır. Söz veriyorum, bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğim, bu ülkede yoksulluk olmayacak. Milyonlarca gencimiz işsizken, 4 yerden 5 yerden 6 yerden maaş alan düzeni bitireceğim. Hakça bir düzen gelecek.  Sanayici rahatlıkla üretim yapacak ve önünü görecek. Türkiye'yi büyütmenin yolu budur. Ve bir şey daha söylüyorum; Türk Lirasını pul yaptılar dolar karşısında, Avro karşısında hatta Bulgaristan'ın Riyali karşısında bile yerlerde sürünen bir para oldu. Türk Lirası bu ülkenin şerefidir, bu ülkenin namusudur. Türk Lirasını yeniden hak ettiği yere getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu iktidarın yeni izlediği politika milleti fakirleştirmek, milleti süründürmek. Bizim fakirliğimizi satmak istiyorlar. Dolar baronlarına satmak istiyorlar. Batı'nın emperyal güçlerine bizim fakirliğimizi satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bunu dostlarımızla beraber yapacağız. Türkiye'yi hak ettiği görkemli yere çıkaracağız. Kadın cinayetlerine son vereceğiz. İstanbul sözleşmesini yeniden hayata geçireceğiz. İşe alımlarda torpile ve haksızlığa son vereceğiz” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder