Ekmek aldı başını gidiyor!
Mersin Sondakika

Ekmek aldı başını gidiyor!

Fırıncılar zor durumda. Geçen ay çuvalı 170 TL olan un, şimdi 330 TL’ye çıktı. Bu fiyatla un , dolar ve altınla yarış içine girdi.
Bu haber 2021-12-01 20:47:46 eklenmiş

 

Ekmek aldı başını gidiyor!

Fırıncılar zor durumda. Geçen ay çuvalı 170 TL olan un, şimdi 330 TL’ye çıktı. Bu fiyatla un , dolar ve altınla yarış içine girdi.

GÜNAYDIN MERSİN

 

Fırıncı esnafı Muzaffer Çetinkaya, gelen zamlar karşısında zor durumda kalmalarına rağmen, ekmeğe şimdilik zam yapmadıklarını söyledi.

Gelen zamlar karşısında ekmeğe zam yapılması gerektiğini ifade eden fırıncı esnafı Muzaffer Çetinkaya, zammın vatandaşı mağdur edeceğini söyledi.

Türkiye genelinde birçok şehirde ekmeğe zam yapılırken, Mersin’deki fırıncılar ekmeği hala eski fiyattan satıyor. Vatandaşı mağdur etmek istemediklerini belirten fırıncı esnafı, una gelen zamlara karşı fazla direnemeyeceklerine de vurgu yaptılar.

Una gelen zam karşısında direnecek güçleri kalmadığına dikkat çeken Çetinkaya, böyle gidilmesi durumunda işyerlerini kapatacak duruma geleceklerinin altını çizdi.

Çetinkaya, “Una gelen zamlar gün aşırı değil artık. Neredeyse günde iki sefer zam geliyor. Ekmeği eski fiyattan satıyoruz ama 170 TL’ye aldığımız unu şimdi 330 TL’ye alıyoruz. Böyle giderse un fiyatları 500 TL’yi bulacak.  Dolar artınca, uncular üstüne zammı koyuyor. Nasıl olacak bilmiyorum. Bu işin sonu kötü. Fırıncı esnafı kapatacak gibi görünüyor. Ekmeği 2 TL’den satıyoruz. Böyle giderse ekmek fiyatları 2,5-3 TL’ye kadarda çıkabilir. Simidin fiyatı şuanda 2,5 TL. Un yerinde durmuyor ki, sürekli mi ekmeğe zam yapacağız. Bir lira, bir lira topluyoruz ama bin lira, on bin lira ödüyoruz” dedi.


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder