” Şiddete sıfır tolerans diyoruz”
Mersin Sondakika

” Şiddete sıfır tolerans diyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak,” Şiddete sıfır tolerans diyoruz. Kadına kalkan eller kırılsın. Her zaman her türlü şiddete karşıyız. Artık bundan sonra her gün yeni bir şiddet vakası duymak istemiyoruz" dedi.
Bu haber 2021-11-27 18:23:56 eklenmiş

 

” Şiddete sıfır tolerans diyoruz”

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak,” Şiddete sıfır tolerans diyoruz. Kadına kalkan eller kırılsın. Her zaman her türlü şiddete karşıyız. Artık bundan sonra her gün yeni bir şiddet vakası duymak istemiyoruz" dedi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Gültak, "Eşlerinize 'seni seviyorum' demenizde hiçbir sakınca yok. Bunu söyleyin ve utanmayın. O sizin yol, hayat arkadaşınız. Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu bir aile mutlu bir toplum demektir. Mutlu bir toplum da mutlu bir ülkedir” diye konuştu.

KADINA ŞİDDETE KARŞI DÜDÜKLÜ YÜRÜYÜŞ

Akdeniz Belediyesi, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında 'Kadına şiddete karşı sıfır tolerans' sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Etkinliğe katılan kalabalık, düdük çalarak kadına yönelik şiddete dikkat çekerken, yürüyüşün ardından turuncu balonlar gökyüzüne bırakıldı

KADINA ŞİDDETİN SON BULMASINI İSTEDİLER

 Gültak'ın da katıldığı yürüyüşte, kadına yönelik uygulanan şiddete dikkat çekilirken, etkinliğine erkekler de destek verdi. Ulu Cami önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanına kadar süren yürüyüşe katılanlar, düdük çalarak farkındalık oluşturmaya çalıştı. Turuncu maske takıp balon taşıyan kadınlar, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi.

“KADINA HER ZAMAN ÖNEM VERDİK”

Göreve geldikleri günden beri kadına önem verdiklerini kaydeden Gültak, "Çünkü baktığınızda 2 tane kooperatif kurulmasını sağladık. Türkiye'de 2 kadın kooperatifi kuran belediye enderdir. Yetmez dedik, bakanlıktan hibe almalarını sağladık. Yetmez dedik, üretecekler kime satacaklar dedik ve belediyenin hizmet alanlarını onlara verdik, ürettiler ve aracılara gerek kalmadan satmaya başladılar. Dolayısıyla Türkiye'mizde, dünyamızda kadının en büyük sıkıntılarından bir tanesi erkeğine karşı bir kazancının olmaması, eve para getirememesi. Böylelikle bu kooperatifler sayesinde kadınlarımızın kazanç elde etmesini, evin maliyesine katkı vermesini sağladık” şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kurdukları kooperatiflerle kadınlara destek verdiklerini ifade ederken, “ Yetmez dedik 700'ün üzerinde kadına 4,5 milyonun üzerinde kredi verdik. Bunların hepsini 2 yılda yaptık" diye konuştu.

Pandemi sürecinde Türkiye'nin en büyük sıkıntılarından birinin maske üretimi olduğuna dikkat çeken Gültak; "Her yer kapalıydı. Biz ne yaptık? Hazır  olan Kültür Sanat Evlerimizi hemen açtık. Kadınlarımıza görev verdik. Türkiye'de ilk maskeyi üreten belediyelerden biri olduk. Günlük 2 bin tanesini belediyeye, 3 bin tanesini de Toros Devlet Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarımıza vermek suretiyle toplamda 5 bin maske ürettik. O sıkıntılı günlerde maskeleri diken kadınlarımız 50 bin TL'nin üzerinde kazanç sağladı" şeklinde konuştu.

“EŞİM BENİM KAHRIMI ÇOK ÇEKTİ”

Gültak 32 yıldır evli olduğuna dikkat çekerek, "Ben buralara gelirken eşim benim kahrımı çok çekti. Behiye Hanımı anmadan geçemem. Eşinin ne zaman geleceği, ne zaman nereye gideceği belli değil. Zor günlerinde eşi yanında olamıyor. Siyasetçinin eşi olmak çok zor" diye konuştu. Erkeklere de seslenen Başkan Mustafa Gültak; "Eşlerinize 'seni seviyorum' demenizde hiçbir sakınca yok. Bunu söyleyin. Utanmayın. O sizin yol, hayat arkadaşınız. Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu bir aile mutlu bir toplum demektir. Mutlu bir toplum da mutlu bir ülkedir. Şiddete sıfır tolerans diyoruz. Kadına kalkan eller kırılsın diyoruz. Şiddete karşıyız. Her gün yeni bir şiddet vakası duymak istemiyoruz”dedi.

Başkan Mustafa Gültak'ın konuşmasının ardından kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüşe katılanlar tarafından gökyüzüne turuncu balonlar bırakıldı.


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder