Lösemiye dikkat çektiler!
Mersin Sondakika

Lösemiye dikkat çektiler!

Minik yürekleriyle kocaman duygular besleyen öğrenciler, ellerini boyayıp farkındalık oluşturdular. Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında lösemili çocuklar için Erdemli’de boyama etkinliği düzenlendi.
Bu haber 2021-11-10 01:19:02 eklenmiş

 

Lösemiye dikkat çektiler!

 

Minik yürekleriyle kocaman duygular besleyen öğrenciler, ellerini boyayıp farkındalık oluşturdular.   Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında lösemili çocuklar için  Erdemli’de boyama etkinliği düzenlendi.

 

GÜNAYDIN MERSİN      

 

Erdemli Belediyesi Yörük müzesi bahçesinde gerçekleştirilen el baskısı boyama etkinliğinde Erdemli Belediyesi Şehit P. Asb. Üçvş. Musa Özalkan Kreş öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde müze bahçesine açılan bez tuvale avuçlarının içine sürdükleri boya ile baskı yaptılar. Etkinliğe katılan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tek tek miniklerin ellerini boyadı.  Boyama etkinliğinden büyük keyif alan minikler, Başkan Mükerrem Tollu ile birlikte çeşitli renklerdeki boyalı elleri ile bez tuvale baskı yaparak lösemili çocuklara farkındalık yaratmak için destek verdiler. Elleri minik yürekleri kocaman öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığına dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “2-8 Kasım tarihleri arası Lösemili Çocuklar Haftası. Bu hastalığa dikkat çekmek adına, kreşimizde devam eden çocuklarla birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Lösemi’nin bulaşıcı olmadığını, diğer bireylere bulaşmadığını, lösemiden korkulacak bir şey olmadığını, şuan ciddi manada çözüm noktası olduğuna dikkat çekmek adına, çocuklarımızla böyle bir etkinliğe imza atmış olduk. Ben bu hastalığa yakalanmış bütün çocuklarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla boyama yapacağı için heyecanlı olduğunu ifade eden bir minik öğrenci, ”Hasta arkadaşlarım için buraya geldim, boyama yapacağız”  diye konuştu.

Heyecanı gözünden okunan bir diğer minik öğrenci,” Boyama yapacağız, ellerimizi boyayacağız” diye konuştu.

Öte yandan etkinlik, boyalı elleriyle el sallayan minik öğrencilerin fotoğraf çekimi ile sona erdi.


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder