Odalar Kıbrıs’a çıkarma yaptı
Mersin Sondakika

Odalar Kıbrıs’a çıkarma yaptı

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2019 yılında başlatılan Liderlik Akademisi’nin, bu yıl üçüncüsü Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştiriliyor.
Bu haber 2021-11-10 00:32:17 eklenmiş

 

Odalar Kıbrıs’a çıkarma yaptı

 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2019 yılında başlatılan Liderlik Akademisi’nin, bu yıl üçüncüsü Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştiriliyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleştirilen Akademinin açılışına, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığındaki MTSO Heyeti nerdeyse tam kadro katılım sağladı.

Açılış konuşmasında, güçlü Oda ve Borsa sistemi sayesinde, pandemi sürecinde de üyelerinin sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sahada yaşanan tüm sıkıntıları, önerileriyle birlikte, ilgili bakanlara iletip çözüm aradıklarını, büyük kısmında olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

Oda Borsa başkanlarının, özel sektöre liderlik etmeleri gereken iki büyük dönüşümün olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bunlardan birincisinin dijitalleşme, ikincisinin ise yeşil dönüşüm olduğunu kaydetti.

Türk sanayisinin teknolojik sıçrama yapma kabiliyetini koruması için yeni dünyada yerini alması gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Dolayısıyla, Türkiye’nin AB ekonomisine entegrasyon biçimini de yeniden düşünmesi ve buna adapte olacak adımları atmasına ihtiyaç duyuluyor” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Liderlik Akademisi’nin KKTC’de yapılmasından mutluluk ve onur duyduklarını ifade ederek, “Biz her zaman kendimizi Türkiye’nin kopmaz bir parçası olarak görüyoruz. Son zamanlarda temaslarımız arttı. Bu KKTC için bu çok önemli. Biz Avrupa Birliği içinde yalnızlığa itiliyoruz. KKTC olarak ticaretimizi artırmak zorundayız” diye konuştu.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ise, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Liderlik Akademisine, 60’ın üzerinde Oda Borsadan 450’nin üzerinde katılımcının katıldığını belirterek, “Her yıl niteliksel ve niceliksel açıdan artan katılımcı sayısı, etkinliğimizin olumlu etkileşimini göstermektedir” dedi.

İlk gün etkinlikleri kapsamında oda ve borsalarla işbirliği anlaşması yapıldığı akademide, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanları ile istişare toplantısı yapılarak, Oda/Borsa üyelerinin yaşadıkları sıkıntılar değerlendirildi.


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder