Toroslar’dan üniversite öğrencilerine eğitim yardımı
Mersin Sondakika

Toroslar’dan üniversite öğrencilerine eğitim yardımı

Toroslar Belediyesi, Üniversiteyi Kazanan Lisans Öğrencilerine 1600 TL, Önlisans Öğrencilerine 500 TL Yardım Yapacak.
Bu haber 2021-11-04 01:03:01 eklenmiş

 

Toroslar’dan üniversite öğrencilerine eğitim yardımı

 

 Toroslar Belediyesi, Üniversiteyi Kazanan Lisans Öğrencilerine 1600 TL, Önlisans Öğrencilerine 500 TL Yardım Yapacak.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Toroslar Belediyesi’nin Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda, üniversiteye kayıt yaptıran lisans öğrencilerine 1600 TL, önlisans öğrencilerine 500 TL eğitim yardımı yapılmasına ilişkin tüm komisyonların ortak raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Ailesi (Anne ve babadan en az birisi) Toroslar’da ikamet eden ve burs başvurusu koşullarını sağlayan öğrenciler, ilk yıl için ve bir defaya mahsus olmak üzere Toroslar Belediyesi’nin karşılıksız eğitim yardımından faydalanabilecek.

Belediye, Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazanan (Türkiye ve KKTC’de özel üniversitelerin eşdeğer bölümlerini tam burslu olarak kazananlar dahil) ve kayıt yaptıran (AÖF hariç) öğrencilere üniversiteye kayıt yaptırdığı tarih itibariyle 1600 TL, yine aynı koşulları sağlamak şartıyla 2 yıllık bölümleri kazanan ve kayıt yaptıran (AÖF hariç) öğrencilere 500 TL burs verecek.

 “EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, eğitim yardımını oy birliği ile komisyonlardan geçiren tüm meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Yılmaz; “Eğitim, önceliğimiz. Bu süreçte bu konuyu öneren, komisyonlarda katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim. Eğitim yardımımız, Toroslarımıza, Mersinimize, gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yılmaz, eğitim yardımı ile ilgili başvuru şartlarının en yakın zamanda belediyenin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacağının bilgisini de verdi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Canı gönülden aldığımız tüm kararlar bizim için kıymetli. Farklı bakış açıları olacak. Bu da hem kaliteyi getirir hem de daha iyisini bulma güdüsüyle hareket etme gücü verir” ifadelerini kullandı.


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder