Yabancı dil eğitimi çok önemli
Mersin Sondakika

Yabancı dil eğitimi çok önemli

İngilizce öğretmeni Müge Kent, yabancı dil eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizerken, İngilizcenin ana sınıftan itibaren öğrenilmesi gerektiğini söyledi.
Bu haber 2021-11-04 00:31:29 eklenmiş

 

Yabancı dil eğitimi çok önemli

 

İngilizce öğretmeni Müge Kent, yabancı dil eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizerken, İngilizcenin ana sınıftan itibaren öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Küçük yaştan itibaren çocukların yabancı dillere daha yatkın olduğuna vurgu yapan Kent, ortaokul ve liselerde rutin verilen İngilizce eğitimlerinin yeterince öğretici olmadığına dikkat çekti.

Dil öğrenmenin gelecek açısından büyük yatırım olacağının altını çizen İngilizce öğretmeni Müge Kent, çocukların farklı dilleri küçük yaştan itibaren rahatlıkla kavrayabileceğini söyledi.

Kent, dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan İngilizce öğrenmeye çalıştığına dikkat çekerken, ‘Bir dil bir insan’ sözünü hatırlatarak, dilin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kent, “İngilizce öğrenmek çocuklarınıza ve kendinize yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri.

İngilizce bir dünya dili. İngilizce öğrenmek için sayısız sebep var. İngilizce tartışmasız eğitimin dili. Dünyanın en itibarlı okulları İngilizce eğitim veriyor. Yani yeni beceriler kazanmak, yeni bilgiye erişmek için İngilizce şart. Dahası günümüzün en büyük bilgi kaynağı olan internette temel kaynaklar İngilizce. İş dünyasında İngilizce. Eğitim de olduğu gibi iş dünyasının dili de İngilizce. İngilizce bilen çaycı ilanlarının gelmesi yakındır. Sürekli küreselleşen, ticarette sınırların kalktığı bir dünyada iletişimin aracı dili İngilizce. Uluslararası konferanslar, fuarlar, sergiler, iş toplantıları da İngilizce. İngilizce iş hayatında mesafe kat etmenin,  kariyerinizde yol almanın temel taşlarından biri çünkü hem iş bağlamında öğrenmeyi hem de farklı diller arası iletişimi mümkün kılıyor. Eğer mesleki yeterliliklerinizin yanı sıra iyi seviyede İngilizce biliyorsanız çok uluslu şirketlerde ya da ülke dışında çalışmak gibi seçenekleriniz var. Bu yüzden her ne olursa olsun İngilizce öğrenmeliyiz. İngilizce öğrenmek için zaman yaratabiliriz. Yeter ki isteyelim. Şuanda dünya birkaç dil öğrenmek için özel dersler alıyor. Biz neden yapmayalım. Ben bir İngilizce öğretmeni olarak özellikle anasınıfından itibaren ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin yansıra yetişkinlere de ders verebilirim. İngilizce öğrenmek için çokta zaman ayırmak gerekmiyor” dedi.


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder